15. december 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ups! KL-besked blev væk i kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ups! KL-besked blev væk i kommune
Slagelse - 20. december 2017 kl. 17:19
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med en tvist om tilbagebetaling af indkrævet kørselsgodtgørelse for brugere af Autisme Center Vestsjælland, er der opstået fejl i kommunikationen internt i Slagelse Kommune om KL’s udmelding i sagen. Det oplyser Slagelse kommune, som ifølge den konstituerede kommunaldirektør, Ole Kristensen, beklager.

arrow Læs også: Politisk afgørelse vil begrænse autisters muligheder

Spørgsmålet om, hvorvidt brugerne på Autisme Center Vestsjælland og andre institutioner skal have penge tilbage i sagen om for meget opkrævet kørselsbetaling, er juridisk uklar. Derfor spurgte Slagelse Kommune KL om, hvordan loven skulle tolkes.

Praksis blev ændret med det samme, så der fra 1. september 2016 ikke længere blev krævet for høje satser for kørsel. Uklarheden handler derfor alene for perioden frem til den dato, understreger kommunen.

KL oplyste 24. oktober i år i en opsummering af problematikken, at de ikke mener at lovgivningen er klar, men henviser til, at kommunerne selv skal tage stilling, blandt andet på baggrund af de sager, som Ankestyrelsen vurderer på. KL oplyste i forlængelse af opsummeringen, at de ikke ville arbejde videre med problemstillingen.

Beskeden fra KL den 24. oktober når imidlertid ikke frem til rette vedkommende i Slagelse Kommune, og derfor bliver orienteringen ikke formidlet videre i knap to måneder.

- Det er en beklagelig fejl, at udmeldingen fra KL ikke er kommet frem til ledelsen for handicap- og psykiatriområdet, så de kunne give de pårørende og byrådet orienteringen. Det giver selvfølgelig anledning til selvransagelse, og en gennemgang af vores procedurer, og jeg vil gerne beklage overfor de pårørende, at sagen er blevet yderligere forsinket, siger konst. kommunaldirektør Ole Kristensen.

arrow Ulovlig opkrævning: 150 borgere kan have betalt for meget
10. januar 2018 kl. 21:56 Opdateret: kl. 21:56
arrow Flertal for at betale kørselspenge tilbage
23. december 2017 kl. 10:05 Opdateret: kl. 23:27
arrow Lang næse eller tilbagebetaling: Politikere uenige med embedsmænd
22. december 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 21:11

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk