6. marts 2021
25-årige Mikkel Tønder (tv.) har ansvaret for at filme og klippe, mens jævnaldrende Camilla Gregersen og 27-årige Mikkel Frederik Hansen er værter i nye læringsvideoer til brug i indskolingen. Her får de alle tre erfaringer, som de kan bruge til at komme i arbejde eller videre uddannelse.
25-årige Mikkel Tønder (tv.) har ansvaret for at filme og klippe, mens jævnaldrende Camilla Gregersen og 27-årige Mikkel Frederik Hansen er værter i nye læringsvideoer til brug i indskolingen. Her får de alle tre erfaringer, som de kan bruge til at komme i arbejde eller videre uddannelse.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge ledige skaber nyt undervisningsmateriale - til gavn for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge ledige skaber nyt undervisningsmateriale - til gavn for alle

På Slagelse Naturskole udvikler man læringsvideoer, som kommunens indskolingselever kan bruge i udendørsundervisningen. Og samtidig får tre unge ledige en fod ind på arbejdsmarkedet. Det er for alle en sand »win-win«-situation, lyder det.

Slagelse - 23. februar 2021 kl. 12:33
Af Fleur Sativa

»G« for græs. »K« for kvist. Eller »t« for træ. Naturen kan bruges til mange ting: For eksempel til at øve alfabetet.

Og for tiden er den også rammen for en ny indsats om jobaktivering i et samarbejde mellem Slagelse Kommunes jobcenter og Slagelse Naturskole med adresse i Korsør.

Her er tre unge ledige nyudannede nemlig blevet ansat i såkaldte »småjobs« 17 timer ugentligt, hvor de har fået til opgave at lave film med lærende aktiviteter i naturen - for eksempel »Bogstavleg i Naturen«, som kan bruges som undervisningssmateriale i indskolingen. Også hvis det igen bliver nødvendigt med hjemme-undervisning.

Og samtidig er håbet at hjælpe de unge ledige hurtigere i job eller uddannelse.

»Win-win«-situation

- Det er svært som ungt menneske at komme ud og bryde isen. Det kræver typisk erfaring, før man er attraktiv på arbejdsmarkedet. Men det skal jo starte et sted, forklarer Lisbeth Reichenbach, der er ansat som jobkonsulent i Slagelse Kommune.

Da Slagelse Naturskole ønskede at lave undervisningsmateriale til udendørs brug, opstod der således mulighed for en »win-win«-situation, der er til gavn for alle.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Ansættelsen af de tre unge ledige er sket i et samarbejde mellem Slagelse Kommunes jobcenter, hvor Lisbeth Reichenbach (th.) er jobkonsulent, og Slagelse Naturskole med Tine Nord Raahauge som leder. Foto: Per Christensen

Erfaring viser blandt andet, at unge, der arbejder selv bare få timer om ugen, har lettere ved at få et fast arbejde eller starte i uddannelse.

Det skyldes, at de unge ansat i »småjobs« ikke kun får løn og en fast tilknytning til en arbejdsplads. De får også samtidig viden og kompetencer inden for et fagområde, som er med til at inspirere eller understøtte dem i deres job- og uddannelsesvalg.

Opnår ny viden

25-årige Mikkel Tønder, jævnaldrende Camilla Gregersen og 27-årige Mikkel Frederik Hansen er derfor alle glade for at være i forløbet på Slagelse Naturskole.

Her får de hver især styrket deres evner som henholdsvis multimediedesigner- og web-integrator-uddannede. Men samtidig har de i forbindelse med udarbejdelsen af læringsvideoerne opnået helt ny viden.

"Jeg er blevet bedre til at se muligheder. Og så er jeg bare blevet megaglad for naturen"
- Camilla Gregersen

- Jeg har været meget glad for vores idéudviklingsfaser og synes personligt, at min tankegang har udviklet sig i forbindelse med jobbet. Jeg er blevet bedre til at se muligheder. Og så er jeg bare blevet megaglad for naturen, fastslår Camilla Gregersen, der blev uddannet web-integrator i 2019.

Ligesom Mikkel Frederik Hansen og Mikkel Tønder, der er uddannet multimediedesigner, har hun dog ikke kunnet få et arbejde efter endt uddannelse.

- De vil gerne have, at du er 20 år gammel med 10 års erfaring, siger Mikkel Tønder.

Al erfaring er god erfaring

På Slagelse Naturskole er han ansvarlig for at optage og klippe, mens Camilla Gregersen og Mikkel Frederik Hansen optræder som værter i læringsvideoerne.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Mikkel Frederik Hansen (i midten, red.) har i sit arbejde sammen med Mikkel Tønder og Camilla Gregersen blandt andet lært, at han er glad for at formidle viden videre. Foto: Per Christensen

- Jeg føler, at vi får vores navn bredt ud, mens vi samtidig får de her projekter, som vi kan vise frem, forklarer Mikkel Frederik Hansen, der ser »al erfaring« som »god erfaring«:

- Bare det, at man har lavet noget, betyder meget ude på arbejdsmarkedet. Og her får vi også erfaring, der ligger udover det, vi er uddannet, fortæller han og peger på, at jobbet som vært også for eksempel kræver evner indenfor skuespil og performance.

Og så har Mikkel Frederik Hansen lært, at han er glad for at formidle viden videre.

- Jeg har ikke selv haft så meget lyst til at lære og gå i skole, da jeg var mindre. Så det er superfedt at få muligheden for at give lysten til at lære til andre, slår han fast.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk