3. august 2021
Fra venstre: Formand for Slagelse Håndværker- og Industriforenings Fond, John Anderberg, Maria Jørgensen, Julia-Celine Thiry og Andreas Petersson. Foto: Anders Ole Olsen
Fra venstre: Formand for Slagelse Håndværker- og Industriforenings Fond, John Anderberg, Maria Jørgensen, Julia-Celine Thiry og Andreas Petersson. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge håndværkere fik 15.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge håndværkere fik 15.000 kroner
Slagelse - 04. juli 2017 kl. 10:28
Af Per Vagnsø

Reaktionen hos tre elever fra ZBC Selandia, der fik legater fra Slagelse Håndværker- og Industriforenings Fond, var ikke voldsomme udbrud. De kiggede imidlertid en ekstra gang på beløbet på de mobile pay-skærme, som lader til at have afløst de gammeldags og nu udgåede checks: 15.000 kroner til hver, som de dog skal betale skat af.

Legaterne gik til 20-årige Julia-Celine Thiry, der er ved at være mekaniker, Maria Jørgensen, 32-årig malerlærling og 21-årige Andreas Petersson, der er ved at uddanne sig til murer.

Julia-Celine var blandt andet indstillet til legatet, fordi hun klarer sig godt blandt alle de mandlige kolleger i mekanikerfaget.

- Jo, men hvis du ikke har tyk pels, så er det slemt. De mandlige kolleger vil kontrollere det, jeg laver, fortalte hun.

Maria Jørgensen, der er i malerlære hos Nels Pedersen i Kalundborg, er alenemor med en søn på 11 år. Hun har tidligere været møbelpolstrer, men skiftede til malerfaget, som virker beroligende på hende. I weekenderne har hun et bijob med rengøring for at få økonomien til at hænge sammen.

- Nu har jeg snart sommerferie sammen med min dreng, så der bliver nok til en ekstra udflugt, og så har jeg en bil, der godt kunne trænge til at få skiftet bremser, fortalte hun.

Andreas Petersson, der er i lære hos Kaj Andersen & Sønner i Sorø, skal blandt andet have nye fælge på sin bil.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk