15. december 2018
Institutioner og centre skal komme med forslag til effektiviseringer svarende til en procent af serviceudgifterne. Dog således, at halvdelen af beløbet forbliver i enheden, foreslår borgmester John Dyrby Paulsen. Arkivfoto: Per Christensen
Institutioner og centre skal komme med forslag til effektiviseringer svarende til en procent af serviceudgifterne. Dog således, at halvdelen af beløbet forbliver i enheden, foreslår borgmester John Dyrby Paulsen. Arkivfoto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om måden at spare 51 millioner kommunale kroner på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om måden at spare 51 millioner kommunale kroner på
Slagelse - 22. februar 2018 kl. 07:11
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På det seneste møde i økonomiudvalget blev det foreslået, at der skal skabes et såkaldt økonomisk råderum på 51,5 millioner kroner forud for budgetforhandlingerne.

Det skal blandt andet give byrådet mulighed for at prioritere nye indsatser.

Direktionen foreslår, ligesom man har set tidligere, at der udarbejdes forskellige forslag til reduktioner af serviceudgifter og overførselsindkomster for i alt omkring 35 millioner kroner.

Men derudover foreslås det som noget nyt fra borgmester John Dyrby Paulsen (S), at man beder ledere, medarbejdere og brugerbestyrelser ude omkring i institutionerne om at komme med forslag.

- Processen skal give enhederne mulighed for selv at disponere over en del af det råderum som skabes. Derfor lægges der op til en proces, hvor alle enheder gennemfører lokale effektiviseringer svarende til en procent af serviceudgifterne, dog således at halvdelen af beløbet forbliver i enheden til egen disponering. Den anden halvdel fratrækkes forlods enhedens budget som en rammereduktion på en halv procent. Det betyder i praksis, at der skal findes et råderum på godt 33 mio. kr., hvor de 16,5 mio. kr. forbliver i enhederne, hedder det i økonomiudvalgets dagsorden.

Venstres gruppeformand Knud Vincents er dog ingen tilhænger af besparelser med en fast procentsats overalt.

- Sådan en »grønthøster-metode« vil vi ikke være med til. Vi ser hellere, at der træffes politiske beslutninger om, hvor der skal spares, siger Knud Vincents.

Beslutningen på økonomiudvalgets møde blev at udsætte sagen til næste møde med henblik på yderligere drøftelser.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk