21. maj 2019
Det er i den frodige have på Æblehaven 1, at det nye tilbud til Slagelse Kommunes udsatte borgere kommer til at holde til. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Det er i den frodige have på Æblehaven 1, at det nye tilbud til Slagelse Kommunes udsatte borgere kommer til at holde til. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsatte borgere får hjælp i frodig have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsatte borgere får hjælp i frodig have
Slagelse - 14. juni 2018 kl. 10:33
Af Anna E. Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var omkring 35 mennesker samlet i den grønne have på Æblehaven 1, da Slagelse Kommunes nye tilbud til sårbare borgere, Fokus, blev indviet tirsdag eftermiddag.

Takket være en lovændring i servicelovens prg. 82 kan Slagelse Kommune nemlig i fremtiden tilbyde sine hjælpsøgende borgere et forløb på 16 uger med blandt andet individuelle samtaler og personlige indsatser. Tanken er, at borgerne får et springbræt til fremadrettet at kunne mestre hverdagen alene.

Netop haven og de fysiske rammer på adressen bruger teamet bag Fokus som et aktiv i hverdagen. Bag de fremmødte gæster til indvielsen hang der hvide stole ned fra trækronerne, og bænke og borde stod spredt ud i forskellige hjørner af haven.

- Det er vigtigt for os, at stedet emmer af lethed, at det har en tilgængelighed, så man får mere lyst til at lukke op for sine tanker og arbejde med selv svære udfordringer i livet, forklarede Fokus' daglige leder Thomas Amstrup, da han holdt sin åbningstale.

Det var formand for udvalget for specialiserede borgerindsatser Steen Olsen (S), der fik æren af officielt at indvie Fokus.

Han havde store forventninger til det nye team bag Fokus, som, han anerkendte, kommer til at skulle løfte en stor opgave.

- Jeg anerkender, at der vil komme nogle udfordringer med det tema, vi har valgt. Alt går jo ikke, som præsten har prædiket. Der kan komme udfordringer med sygdom, kærlighed, økonomi og job, sagde han i sin åbningstale og tilføjede:

- Jeg er overbevist om, at Fokus, med et forløb på 16 uger, vil kunne tage vare på de fleste, sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk