3. juli 2020
67-årige Jørn Lisberg afventer udlevering. Han ventes dog først lettet fra dansk jord, når ny afgørelse er truffet - og det kan tage et stykke tid.
67-årige Jørn Lisberg afventer udlevering. Han ventes dog først lettet fra dansk jord, når ny afgørelse er truffet - og det kan tage et stykke tid.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udlevering af hashdømt Slagelse-vognmand lader vente på sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlevering af hashdømt Slagelse-vognmand lader vente på sig
Slagelse - 11. juli 2019 kl. 22:17
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 67-årige Jørn Lisberg sidder fortsat i en fængselscelle i Nyborg, hvor han venter på at blive udleveret til Frankrig til straffuldbyrdelse.

arrow Læs også: Besøg hos hashdømt aflyst: 67-årig sendt til Frankrig

Skæbnen blev beseglet ved et grundlovsforhør i juni, hvor han blev varefængslet, et par dage efter at landsretten havde sagt god for Rigsadvokatens afgørelse fra august 2018 om, at den nu tidligere vognmand skal sydpå og afsone en straf på syv års fængsel. En udeblivelsesdom, han blev idømt tilbage i april 2016 for smugling af 103 kilo hash.

Udleveringen lader imidlertid vente på sig, og hverken Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi eller Rigsadvokaten kan sige noget om en dato for udlevering, trods det nu er tre uger siden, at manden blev fængslet.

Førstnævnte har intet nyt, og Rigsadvokaten udtaler sig ikke.

- Helt generelt kan jeg sige, at vi ikke kan udtale os om tidshorisonter i sager som denne, da det afhænger af flere instanser, lyder det i et svar til Sjællandske.

Man afventer nemlig en afgørelse fra det såkaldte procesbevillingsnævn, som er blevet sat på sagen i forhold til et kæremål.

Jørn Lisberg og dennes advokat, Peter Christiansen, kærede nemlig landsrettens kendelse fra juni, hvor man stik imod byrettens afgørelse fra 20. maj sagde, at Rigsadvokatens udlevering var helt i tråd med reglerne, og at alle betingelser for en udlevering var opfyldt.

Det er den dømte uenig i, og advokat Peter Christiansen sagde allerede tidligt under grundlovsforhøret i juni, som endte med en fængsling, at man ville søge en tredjeinstansbevilling med målet at få prøvet sagen ved Højesteret.

arrow Hashdømt vognmand mødes af lukket dør: Nu skal han udleveres
28. august 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:40
arrow Nævn tygger fortsat på udlevering af hashdømt vognmand
07. august 2019 kl. 06:10 Opdateret: kl. 15:25
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk