20. november 2018
Kommunen fastholder tvangsnedrivningen af Halsskovvej 65, da salget af huset menes at være i strid med gældende lovgivning.
gallery icon

Se billedserie

Kommunen fastholder tvangsnedrivningen af Halsskovvej 65, da salget af huset menes at være i strid med gældende lovgivning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tvangsnedrivning trods salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tvangsnedrivning trods salg
Slagelse - 10. februar 2018 kl. 08:07
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelse Kommune har nu besluttet alligevel at tvangsnedrive den forfaldne ejendom på hjørnet af Halsskovej og Birkemosevej for den tidligere ejer Preben Horths regning.

Det bekræfter Ketil Mannstaedt over for Sjællandske. Han er byggesagsbehandler hos kommunen.

Huset skulle oprindelig være revet ned senest den 8. januar i år ifølge et nedrivningspåbud fra 27. oktober 2017, hvis ejeren ville undgå tvangsnedrivning udført af kommunen for hans regning.

Men for blot 300 kroner stiftede Preben Hjorth med bopæl i Lessebo i Sverige selskabet Tyr ASAP Ivs med adressen Riskær 22, Smørumnedre.

Selskabet er tegnet og ejet 100 procent af adm. direktør Remzi Haksever, Fosie Kyrkoväg 63 S-213 74 Malmö i Sverige.

Dagen før nedrivningsfristen den 8. januar blev huset på Halsskovvej solgt til Tyr ASAP Ivs. Et salg som også blev tinglyst, og dermed fremgår af tingbogen.

Med en på papiret ny ejer af huset var frygten, at sagen om nedrivning stort set skulle starte forfra inklusiv muligheder for at klage over kommmunens beslutning om nedrivning.

Sagen om ejendommen Halsskovvej 65 blev indledt helt tilbage i oktober 2012 med en naboklage.

- Vi har efter at have drøftet sagen med vores jurister fundet frem til, at det ikke er lovligt at sælge en ejendom uden kommunens tilladelse, når der er tinglyst et påbud om at nedrive ejendommen. Dette skyldes, at det af byfornyelseslovens § 80, stk. 2, fremgår, at man ikke på ejendommen må lave en »retlig ændring«, når først der er udstedt påbud om nedrivning, med mindre kommunen godkender ændringen, siger Ketil Mann- staedt.

Byggesagsbehandleren har endnu ikke en præcis tidsplan for nedrivningen klar, men den ventes at ske meget snart.

Såvel Preben Hjorth som den nye tinglyste ejer er orienteret om, at kommmunen nu iværksætter en tvangsnedrivning.

Naboen Kristian Larsen er glad for den nye udvkling.

- Det bliver skønt at slippe af med den hæslige og fra plastik larmende ruin. Men jeg synes, at det virker lidt mærkeligt, at salget af huset er blevet tinglyst, når det altså kun burde ske, hvis Slagelse Kommune havde godkendt salget, siger Kristian Larsen til Sjællandske.

Byggesagsbehandler Ketil Mannstaedt har heller ingen umiddelbar forklaring på, hvordan salget kan være tinglyst, når ejendomnmen har fået et påbud om nedrivning.

- Jeg tænker, at det er eller burde være en fejl et sted, at salget overhovedet er gået igennem til tingbogen, men jeg er faktisk ikke sikker på, hvem der skulle have opdaget fejlen, siger Ketil Mann- staedt.

- Under alle omstændigheder vil vi fra bygningsmyndighedens side ignorere det efter vores vurdering ulovlige forsøg på at sælge ejendommen, og vi går derfor videre med nedrivningen på den oprindeligt registrerede ejers regning, siger Ketil Mannstaedt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk