31. juli 2021
Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turbo på skole-virkeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turbo på skole-virkeligheden
Slagelse - 16. juni 2016 kl. 07:48
Af Per Vagnsø

Skolerne skal åbne sig. Virkeligheden skal i højere grad ind i undervisningen. Det er en del af folkeskolereformen, og selv om Slagelse Kommunes skoler allerede praktiserer samarbejde til højre og venstre, skal der mere til.

Derfor har kommunen lanceret sin udgave af webportalen »Skolen i virkeligheden«, som Fredensborg Kommune har søsat, og som nu findes i knap 20 kommuner. Her kan lærerne nemt orientere sig om mulighederne for at lægge undervisningen ude i samfundet eller invitere samarbejdspartnere inden for i klasselokalerne.

- Webportalen samler det samarbejde, skolerne har med andre. Vi prøver at sætte det lidt i system og sætte turbo på, sagde centerchef på skoleområdet Per Kensø, da portalen blev præsenteret på Flakkebjerg Skole.

På portalen kan lærerne blandt andet læse om skolernes samarbejde med Slagelse Naturskole, med erhvervsvirksomheder og ikke mindst med de sportsforeninger, kommunen har partnerskabsaftaler med.

Flakkebjerg 3. klasse berettede om deres kyllingeprojekt i samarbejde med formanden for Sydvestsjællands Fjerkræklub, mens skolens 4. klasse både havde arbejdet med minipigs og besøgt et biogasanlæg, mens fire piger fra 8. klasse på Antvorskov Skole gennem to uger havde fordybet sig i problemerne med plastic i havet. De lavede blandt andet plakater, brochurer og radiospots.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk