18. oktober 2021
Den 27-årige er sigtet for tre forhold, hvoraf de to fandt sted på psykiatrisk modtagelse i Slagelse. Foto: Carsten Lysdal
Den 27-årige er sigtet for tre forhold, hvoraf de to fandt sted på psykiatrisk modtagelse i Slagelse. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Truede sygeplejerske med stor køkkenkniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Truede sygeplejerske med stor køkkenkniv

En 27-årig mand, som tidligere er straffet, skal i morgen, onsdag, igen i retten, hvor han er tiltalt for trusler og vold mod flere ansatte på Psykiatrisk Akutmodtagelse i Slagelse.

Slagelse - 12. oktober 2021 kl. 10:13
Af Kim Brandt

Den 27-årige er tiltalt for flere forhold - første gang var den 1. maj i år, da han blev indlagt på den psykiatriske afdeling.

Under indlæggelsen truede han på skift flere ansatte med "at slå dem ihjel, skære halsen over på dem og skyde dem" eller lignende.

Vendte tilbage med stor kniv

Den tiltalte blev senere udskrevet, men vendte tilbage til den psykiatriske modtagelse om natten den 9. maj kort efter midnat.

Her medbragte han en 17 centimeter lang køkkenkniv, og da han kom indenfor, tog han fat i en sygeplejerske, mens han udtalte: »Du skal følge med! Det er en kidnapning.«

Artiklen fortsætter efter billedet...

Den 27-årige medbragte en 17 centimeter lang køkkenkniv, da han opsøgte personalet på Psykiatrien. Senere fandt politiet en 43 centimeter lang machete i mandens private bolig. Arkivfoto

Derefter førte han - ifølge anklageskriftet - kniven op til sygeplejerskens hals og pressede spidsen ind imod halsen, mens han til sikkerhedsvagt udtalte:

»Hvis du rører dig, så slår jeg hende ihjel,« eller lignende, hvorefter han førte kniven væk fra sygeplejerskens hals og rettede den mod hendes mellemgulv og pressede spidsen ind mod hendes tøj, hvorefter han ved politiets ankomst til stedet, til sygeplejersken udtalte:

- Det er ikke noget problem for mig at skaffe våben, så næste gang jeg kommer, så har jeg en riffel med og så skyder jeg jer alle, inden I når at trykke på alarmen, eller lignende.

En tredje tiltale lyder på endnu en overtrædelse af knivloven, idet politiet den 30. juni i år fandt en machete på 43 centimeter på mandens bopæl i Slagelse.

Retssagen afsluttes onsdag eftermiddag, og det forventes, at der falder dom samme dag.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk