11. december 2017
Slagelse Kommunes 2016-regnskab viste et minus på 157 millioner kroner. 2017?s ditto bliver ikke mange millioner bedre, viser prognosen, som varsler underskud på 100 millioner i skrivende stund.
Slagelse Kommunes 2016-regnskab viste et minus på 157 millioner kroner. 2017?s ditto bliver ikke mange millioner bedre, viser prognosen, som varsler underskud på 100 millioner i skrivende stund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods kurs mod underskud: Politikere freder millionopsparing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods kurs mod underskud: Politikere freder millionopsparing
Slagelse - 21. april 2017 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved forrige økonomiudvalgsmøde i Slagelse Kommune blev det nedstemt. Forleden var sangen den samme.

Socialdemokratiet og Liberal Alliance ved Troels Christensen pegede atter tomlerne nedad, da Venstre og Fair Balances forslag om at indefryse en del af de midler, som eksempelvis skoler og plejecentre har budgetoverført fra 2016 til 2017, endnu engang blev taget op.

Trods et truende underskud på 100 millioner kroner i 2017-regnskabet, som beskrevet i Sjællandske lørdag, vil et flertal af økonomiudvalget stadig ikke tage af driftsopsparingen rundt i kommunale enheder for at dække det minus, der uomtvisteligt vil banke på døren.

Ærgerligt, siger borgmester Stén Knuth (V) til Sjællandske.

- Jeg tror godt, at ledere og medarbejdere kan se fornuften i at putte nogle af de overførte midler i vores fælles kasse. Uanset hvor pengene ligger, så er det jo borgernes penge, og når vi samlet set går imod et minus, vil man godt kunne forstå, at vi gør, som vi har foreslået. Også selv om vi har lovet afdelingerne, at de kan tage pengene med sig ind i det nye år, siger Stén Knuth.

Ifølge Socialdemokratiet er det dog usolidarisk først at bede om mådehold, hvilket var situationen tilbage i sommeren 2016, og så senere tage de penge, som enhederne har »sparet op«, fordi de har fulgt opfordringen.

- Det er ikke ordentlighed. Flere har oparbejdet en slags opsparing, de kan bruge i det nye år i forhold til investeringer. Med sådan en løsning her ville vi jo straffe dem, som netop har sparet op og set frem til at kunne investere, siger Lis Tribler (S), som derfor ikke vil tage af de overførte driftsmidler, der tegner sig for i alt omkring 123 millioner kroner.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk