19. januar 2020
Tre mænd har søgt stillingen som forpagter af Tårnborg Forsamlingshus på Frølundevej, hvor der ud over forsamlingshuset også følger en lejlighed med for forpagtningsafgiften på 5000 kroner om måneden. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Tre mænd har søgt stillingen som forpagter af Tårnborg Forsamlingshus på Frølundevej, hvor der ud over forsamlingshuset også følger en lejlighed med for forpagtningsafgiften på 5000 kroner om måneden. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre mænd har søgt stilling som forpagter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre mænd har søgt stilling som forpagter
Slagelse - 16. juli 2019 kl. 08:50
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tårnborg Forsamlingshus skal igen have ny forpagter. Tre mænd har søgt stillingen. Formand vil helst ikke have et »nøglehus« uden forpagter.

Udskiftninger på forpagterposten i Tårnborg Forsamlinghus har der de seneste år været flere af.

- Det er os i bestyrelsen, der har kørt huset siden vores seneste forpagter Dortethea Holm stoppede omkring påske, men nu har vi heldigvis tre ansøgere, efter vi har haft slået stillingen op, siger James Hansen til Sjællandske. Han er formand for forsamlingshusets syv m/k-store bestyrelse. Alle tre ansøgere er mænd.

Før den seneste forpagter var Tomm og Lone Knudsen forpagtere, inden de i stedet valgte at blive forpagtere i Korsør Golfklub. Og før dem var det fra 2013 og til 2017 Conny og Jan Laustsen. De stoppede dengang med begrundelsen, at de ikke kunne få økonomien til at hænge sammen.

- Er forpagtningsvilkårerne for hårde?

- Det synes jeg ikke, men det tager naturligvis altid et stykke tid at bygge en forretning op. Jeg vil tro, at indtægterne fra de to ugentlige bankospil næsten dækker de faste udgifter for forpagteren, siger James Hansen.

Han tilføjer, at ud over forpagtningsafgiften på 5000 kroner om måneden er der udgifter til varme, el og vand, mens alle andre udgifter inklusiv køkkenredskaber og vedligholdelse betales af forsamlingshuset.

- Vi er ikke ude på at slagte folk, så forpagtningsafgiften er da også til forhandling, ligesom vi har fået sat huset godt i stand og fortsat isolerer på det, så udgifterne til varme falder drastisk, siger James Hansen.

Med til det godt vedligholdte forsamlingshus med tre selskabslokaler, to mødelokaler og et moderne produktionskøkken hører også en lejlighed, hvor forpagteren kan bo.

- Vi håber da, at den nye forpagter sammen med os i bestyrelsen vil være med til at finde på nye aktiviteter, som kan øge brugen af og omsætningen i forsamlingshuset, for vi ville være kede af, hvis huset skulle ende som et såkaldt nøglehus uden forpagter, siger James Hansen.

Det er sket for Ydun Forsamlingshus.

Han oplyser, at den nye forpagter tiltræder, så snart det er praktisk muligt, når bestyrelsen har haft samtaler med ansøgerne.

Til forsamlingshuset er knytte støtteforeningen »Husets Venner«, der året rundt sørger for arrangementer, der bidrager væsentligt til øknomien i Tårnborg Forsamlingshus med adressen Frølundevej 50.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk