21. oktober 2021
Inden taget kan bygges på den nye øvelsestunnel, skal en togvogn hejses ned. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Inden taget kan bygges på den nye øvelsestunnel, skal en togvogn hejses ned. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tog skal på plads før tag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tog skal på plads før tag

10 lastbillæs med hver 40 ton af beton- og byggeelementer er nu rejst. De viser omridset af den nye øvelsestunnel på Korsør Brandskole som en sidebygning til den bestående, der blev bygget tilbage i 1998 som en tro kopi af tunnelen under Storebælt.

Opdateret 12. oktober 2021 kl. 14:01
Slagelse - 12. oktober 2021 kl. 08:51
Af Helge Wedel
Tog hejses ned

Også togvognen til tunnelen er ankommet. Den helt tomme vogn afventer i et hjørne af brandskolen, at den kan hejses ned, hvorefter taget på den den nye tunnel til samlet 5,5 mio. kroner kan bygges færdigt.

- Toget får monteret sæder og andet udstyr. Herunder den nyeste gas-teknologi, der giver meget livagtige brandøvelser. Det bliver muligt at tænde ild både inde og uden for toget, siger Michal Djervad til Sjællandske . Han er kommunens beredskabschef. I den nuværende tunnel er træning af brandslukning noget mere afdæmpet med brug af mindre kar med brændende olie som markering af ild.

Men med den nye gasteknologi bliver øvelse i brandslukning meget tæt på det arbejde, der skal til for at bekæmpe en rigtig brand.

I starten af 2021 blev en ny 10-årig aftale med Sund & Bælt om Storebæltsberedskabet underskrevet. Den nye øvelsestunnel var en del af aftalen med bedre træning af brandfolk i bekæmpelse af ulykker, kemikalieudslip og brande under Storebælt.

Tilbage i 2019 blev den årlige store katastrofeøvelse i tunnelen under Storebælt afløst af en ny øvelsesstruktur med papir-øvelse det ene år, fysisk øvelse på lavbroen det andet og i tunnelen det tredje år. Næste gang i tunnelen er i i 2022. Forudsætningen for afskaffelsen af den årlige store øvelse i tunnelen var en øget uddannelse og løbende træning af brandfolkene i beredskabet med blandt andet den nye øvelsestunnel, der ventes klar til brug i slutningen af 2021.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk