20. juni 2021
Tigeren på Nytorv begynder at tage form, og kunstneren forventer, at den først er helt færdig på lørdag. "Lærredet" er en stor trævæg, der er sat op som en trekant, og på de to andre sider er to andre kunstnere i fuld gang.
gallery icon

Se billedserie

Tigeren på Nytorv begynder at tage form, og kunstneren forventer, at den først er helt færdig på lørdag. "Lærredet" er en stor trævæg, der er sat op som en trekant, og på de to andre sider er to andre kunstnere i fuld gang.
Foto: Kim Brandt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tigeren er løs på Nytorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tigeren er løs på Nytorv

I kulde og regn blev street-art-festivalen i Slagelse sat i gang torsdag formiddag. Efter et par timer begyndte de første streger så småt at tage form.

Slagelse - 07. maj 2021 kl. 11:00
Af Kim Brandt

Vejrguderne var ikke helt med den lille håndfuld kunstnere på Nytorv, som torsdag formiddag tog hul på »Slagelse Streetart-festival«, der fortsætter fredag og slutter lørdag. Maling og vand er ikke den bedste cocktail, men hvis man bruger vandfast spraymaling, så kan det faktisk godt lade sige gøre.

Det er den 24-årige Frida Stiil Vium et tydeligt bevis på, da hun fremviser starten på en collage med et imponerende stort tigerhoved i midten.

- Jeg bruger vandfast spraymaling, så det er ok med lidt vand fra oven. Men helst ikke alt for meget, siger den spinkle pige, som kommer fra Aalborg.

Sammen ved omkring 20 streetart-kunstnere fra hele landet er hun indkvarteret på Liselund, hvor de har base i de tre dage, festivalen varer.

- Der er superhyggeligt på Liselund - og luksus, at vi har fået hvert sit værelse, siger hun.

Ikke mindst muligheden for at tale sammen og udveksle erfaringer med andre passionerede kunstnere er noget, hun sætter stor pris på.

- I aften (torsdag, red.) skal vi alle mødes klokken 19 til aftensmad, og det er meget inspirerende at møde nye mennesker, der deler min passion, fortæller hun.

Frie rammer

Frida har altid været glad for at tegne og male, og for fem år siden begyndte hun at prøve kunstneriske kræfter på streetart - altså at male i det offentlige rum.

- Her i Slagelse har vi fået helt frie rammer til at lave lige, hvad vi vil, og det er jeg virkelig taknemmelig over. Det er nemlig ikke altid, man får lov til det, fortæller hun.

Hun arbejder ud fra en skitse på et A4-ark, som hun har lavet på forhånd.

- Jeg kan godt »freestyle« (male spontant uden forberedelse, red.), men fordi væggen er så stor - og jeg kun har tre dage til det hele - så vil jeg gerne være lidt forberedt, siger hun.

Skitsen viser et flot hoved fra en sibirisk tiger - omkranset af en masse farver.

- Jeg maler et fantasi-univers og leger med farverne. Jeg kan godt li' at bruge dyr - denne gang er det en tiger, men det kunne også være noget andet, siger hun.

Nogle former for streetart kan godt virke både mørkt og dystert, men det er ikke Fridas stil:

- Jeg kan godt, men jeg vil meget hellere lave noget, som siger »wow« - noget, som er optimistisk og med en flot farvesymfoni, siger hun.

Møder folk

Det kedelige og våde vejr på Nytorv torsdag formiddag betød også, at der ikke var så mange forbipasserende. Men Frida fortæller, at der tidligere havde været en del mennesker forbi og tage billeder og se nærmere på, hvordan kunsten skrider frem. Flere skoleklasser havde også kortvarigt været forbi og snuse lidt til gadekunsten.

- Streetart er jo netop at være ude i byen og møde folk. Det giver mulighed for at få nogle samtaler, du ellers aldrig ville have fået, siger hun og håber på lidt bedre vejr de kommende dage.

- Altså, det er jo Danmark, og så må man tage det, som det kommer, siger den unge kunstner med et smil.

Frida går igen i gang med at male/spraye, og for at komme helt op til den øverste del af »lærredet«, som er omkring fire meter højt, bruger hun en lille lift, som hun selv kan styre.

De andre kunstnere har også adgang til en tilsvarende mini-lift, og i de kommende dage vil Sjællandske se nærmere på deres fælles anstrengelser.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk