24. juni 2021
Tidligere DF?er Bjørn Olsen skal betale Frederik Pedersen (DF), nu forhenværende byrådsmedlem og lokalformand, 18.000 kroner for tort og sagsomkostninger.
Tidligere DF?er Bjørn Olsen skal betale Frederik Pedersen (DF), nu forhenværende byrådsmedlem og lokalformand, 18.000 kroner for tort og sagsomkostninger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere byrådspolitiker dømt for nazi-tilsvining

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere byrådspolitiker dømt for nazi-tilsvining
Opdateret 10. februar 2018 kl. 06:24
Slagelse - 10. februar 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal

Den forhenværende DF-politiker Bjørn Olsen fra Korsør skal betale tidligere lokalformand og byrådsmedlem Frederik Pedersen 5.000 kroner for tort samt 13.000 kroner i sagsomkostninger.

arrow Læs også: Garvet DF'er smækker med døren i protest

Ydermere koster øgenavnet »Nazi Frederik« otte dagbøder á 500 kroner.

Det har en dommer ved Retten i Næstved netop fastslået, efter at Frederik Pedersen politianmeldte Bjørn Olsen i november 2016 og senere rejste en civilsag, da ikke politiet fandt grundlag for at køre sagen videre.

Ytringen, som Bjørn Olsen straffes for, faldt i forbindelse med et læserbrev, som blev bragt i Korsør Posten umiddelbart før politianmeldelsen.

Bjørn Olsen afventer en drøftelse med sin advokat i næste uge og har ingen umiddelbare kommentarer.

- Jeg vil sætte mig sammen med min advokat i næste uge og gennemgå præmisserne for dommen, lyder det til Sjællandske fredag eftermiddag.

Frederik Pedersen er imidlertid tilfreds.

- Det viser jo, at du ikke bare kan svine folk til, som det passer dig, siger Frederik Pedersen.

Dommer Ole Stryhn bemærker at »Bjørn Olsen har været i sin gode ret til offentligt at tage afstand fra Frederik Jens Pedersens udtalelser om ghetto-bebyggelser«.

Han bemærker i samme passage, at Bjørn Olsen straffes for netop øgenavnet, men ikke for at have kaldt Frederik Pedersen »rablende vanvittig«.

Han slår dog fast, at kommentaren »Nazi Frederik« kendes ubeføjet jævnfør straffelovens §273 stk. 1, som står i samme kapitel som §267, der omhandler freds- og ærekrænkelser.

Det er netop denne paragraf, han straffes for i forhold til nazi-tilsviningen.

I den forbindelse bemærker dommeren, at »det er uden faktuel underbygning, at Frederik Jens Pedersen skulle være nazist eller have nazistiske sympatier.«

Han slår i samme moment fast, at man ikke har et større frirum til at ytre sig om modparten, bare fordi man har et anstrengt forhold til hinanden.

Frederik Pedersen krævede i alt 20.000 kroner af Bjørn Olsen.

arrow Erfaren ekspolitiker tilbage i byrådet
22. september 2018 kl. 11:00 Opdateret: kl. 20:41
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk