6. august 2020
Fem kørestolsbrugere fra Alliancehaven er klar til afgang - med hjælp fra Team Småkage.
gallery icon

Se billedserie

Fem kørestolsbrugere fra Alliancehaven er klar til afgang - med hjælp fra Team Småkage.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Team Småkage gav »en skubber«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Småkage gav »en skubber«
Slagelse - 06. december 2019 kl. 06:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra vinduerne i Alliancehaven i Slagelse kan beboerne nok fornemme, at julen nærmer sig med hastige skridt. Når mørket falder på, kan man i hvert fald se noget af skæret af byens flotte juleudsmykning, hvor især rensdyrene på Schweitzerpladsen lyser op. Men de er svære at få øje på fra Alliancehaven og skal helst ses tæt på.

Det lykkedes for fem kørestolsbrugere torsdag eftermiddag, da »Team Småkage« tilbød at hjælpe deres ældre medborgere helt tæt på.

Team Småkage består af en gruppe mennesker i Slagelse Kommune, som hver især har mødt lidt modgang i livet. De 10 mænd og kvinder i alle aldre er dannet gennem Slagelse Kommunes Frivilligcenter, som blandt andet gør en ekstra indsats i arbejdet med at støtte sårbare mennesker, der ønsker at tage del i frivillige fællesskaber.

Planen er, at teamet og de ældre i Alliancehaven skal mødes den første torsdag i hver måned. Første gang var torsdag eftermiddag, hvor vejret heldigvis ikke var for koldt - omkring seks grader og ikke så meget vind.

Da Sjællandske troppede op i Alliancehaven klokken 13.30, var der samling i entreen. De sidste deltagere skulle lige gøre sig helt klar til turen gennem byen, som forventedes at vare en lille times tid.

Kim Rene Sørensen en af flere medlemmer af Team Småkage, og han så ud til at glæde sig lige så meget som kørestolsbrugerne.

- Jeg har været med i Frivilligcentret et års tid, og det er superhyggeligt. Vi kan hjælpe vores ældre medborgere, og vi får mindst lige så meget tilbage den anden vej, fastslår han.

- Det hedder sig, at noget af det dyrebareste, man kan give, er sin fritid. Hvorfor gør du det?

- Jeg er flexjobber og savner selv at være en del af et større fællesskab. Det får jeg blandt andet her i Alliancehaven, fortæller Kim.

Alle kørestolene er i mellemtiden blevet klar og indvilger i at få taget et billede til avisen, før turen begynder.

Det blev klaret på få sekunder, for selv om det endnu ikke er frostgrader, skal man ikke sidde stille for længe i en kørestol i december måned.

- Jeg er så taknemmelig for Team Småkage, siger aktivitetskoordinator Bente Nørgaard til Sjællandske og tilføjer, at der er plads til endnu flere frivillige, der har lyst til at give en hånd med i ny og næ.

Bente kan kontaktes på telefon 2258-2706.

Efter turen igennem Slagelse var der varm kaffe - og småkager - til alle deltagerne.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk