8. august 2020
Jesper Kærsgaards billede fra Kongsmark Strand.
gallery icon

Se billedserie

Jesper Kærsgaards billede fra Kongsmark Strand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tang hober sig op ved strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tang hober sig op ved strand
Slagelse - 30. juli 2020 kl. 09:14
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En tur på Storebælt-stranden ved Kongsmark er alt andet end indbydende i denne tid. Ifølge et opslag på Facebook, som Jesper Kærsgaard står bag, er den helt gal med store mængder tang på stranden, og han mener ikke, at kommunen lever op til sit løfte om at rense den offentlige del af stranden efter behov.

»I skriver på jeres side, at I rydder tang efter behov på Kongsmark Offentlige Strand. Sådan her har her set ud i over en måned. Kan I tilbyde lokale og turister dette her?«, skriver han og ledsager ordene med billedet af den tangfyldte strand.

Han prikker ekstra til kommunen ved at henvise til citatet: »Hjælp os med at holde strandene lækre«.

Flere andre, der kommer på stranden, har bakket Jesper Kærsgaards kritik op.

Ifølge entreprenørchef Peter Johansen fra kommunens Entreprenørservice hænger tang-problemerne ved Kongsmark sammen med, at forholdene her ikke er som ved kommunens øvrige strande. Både adgangsforholdene og mange sten på stedet betyder, at tangen fra denne strand skal læsses på lastbiler og køres væk, mens den ved de øvrige strande, i hvert fald ved mindre mængder, bliver skubbet ud i vandet igen i håb om, at vestenvind ikke sender tangen retur til stranden lige med det samme.

Sådan foregår det ved de højst prioriterede strande i Slagelse Kommune - Stillinge, Kobæk og Færgehavnen Strand, som bliver renset flere gange hver uge, mens Kongsmark Strand med sin klasse 2-prioritet hører under det vide begreb »efter behov«.

- Vi gør jo ikke alt det, som folk vil have, alle steder, og vi prøver primært at afværge lugtgener. Det er utopi at tro, at vi kan tømme Storebælt for tang, og vi afventer nogle gange noget andet end vestenvind, siger Peter Johansen.

Han understreger, at kommunens folk kigger på alle klasse 2-strande, også Kongsmark, men om der rent faktisk er kørt tang væk fra stranden den seneste måned, kan han som ferierende chef ikke svare sikkert på.

Peter Johansen indrømmer, at økonomien spiller ind i forhold til Kongsmark Strand, hvor den rensemaskine, der bruges på de andre strande, ikke kan bruges. Det er dyrere hver gang at skulle læsse tangen på en lastbil for at få det kørt væk.

- Vi kommer ikke lige så hyppigt og fjerner lidt tang. Til gengæld tager vi meget, når vi kommer, siger han.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk