27. januar 2021
2. januar vil det være slut med tildækket vand i svømmehallen. Så her vil der atter kunne springes fra vipperne. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

2. januar vil det være slut med tildækket vand i svømmehallen. Så her vil der atter kunne springes fra vipperne. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmehal klar til hovedspring til nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmehal klar til hovedspring til nytår
Opdateret 02. december 2020 kl. 20:11
Slagelse - 02. december 2020 kl. 08:38
Af Arne Svendsen

Lørdag 2. januar er dagen, hvor der igen er mulighed for at hoppe i vandet i Slagelse Svømmehal efter endt renovering af tagkonstruktionen, der blandt andet omfatter en bedre isolering.

- Renoveringen går helt efter planen, så vi bliver helt færdige indendørs til tiden. Dog vil vi i januar skulle lave nogle inddækninger udefra på facaderne, siger direktør Christian Berg fra Georg Berg A/S, der står for projektet i samarbejde med det ligeledes lokale arkitektfirma HS Brunsgaard Laursen.

Projektet er dog så specielt, at Georg Berg A/S som tidligere nævnt ikke har egne svende på pladsen. Arbejdet udføres af underleverandører, der er specialister på hver deres område. Under ledelse af byggeleder Anders Petersen fra Georg Berg A/S.

Stor kran til stort telt

Svømmehallen har under hele renoveringen været indhyllet i et kæmpestort telt. Her sker der dog snart noget.

- På mandag starter arbejdet med at tage det ned. Her skal der bruges en meget stor kran. Der kommer folk fra Norge, for at tage teltet ned. Det vil tage en uge, og det er vigtigt for dem at blive færdige indenfor denne uge. Ellers kan de ikke nå at komme i karantæne i tilstrækkelig tid, inden de skal fejre jul i hjemlandet, siger Christian Berg.

Bassinerne har bedst af, at der hele tiden er vand i dem, så de har ikke været tømt men grundigt tildækkede under renoveringen. Inden der kan åbnes, skal der dog helt gang i opvarmning og rensningsprocesserne.

Kommunen afsatte i maj knap 20 millioner kroner til projektet, der efter de oprindelige planer først skulle have været gennemført, når en ny svømmehal stod klar. Byrådet vedtog dog at fremrykke det for at sikre beskæftigelsen under corona-krisen.

Så mange må der være

Når hallen åbner 2. januar bliver der dog ikke fri tilstrømning af folk på grund af corona-restriktioner.

På svømmehallens hjemmeside kan man læse, at »det estimeres, at vi kan åbne for 50 til 60 personer af gangen i Slagelse svømmehal når hallen åbner igen d.02.01.2021.«

I de enkelte bassiner bliver der tale om følgende restriktioner:

Varmtvands bassin: 12 personer.

Øve bassin: 15 personer.
Svømmebassin: 30 personer.

Spring bassin: 20 personer.
Omklædningsrum: 25 personer.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk