22. september 2021
I Slagelse er problemet med dumpede tamkaniner i øjeblikket særligt stort. Kaninerne, der ofte er ungkaniner købt under coronakrisen, ender hos Fuglebjerg Internat. Men her er der ikke længere plads til dem.
I Slagelse er problemet med dumpede tamkaniner i øjeblikket særligt stort. Kaninerne, der ofte er ungkaniner købt under coronakrisen, ender hos Fuglebjerg Internat. Men her er der ikke længere plads til dem.
Foto: Fleur Sativa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sunde og raske dyr må aflives - sådan kunne det være undgået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sunde og raske dyr må aflives - sådan kunne det være undgået

Normalt modtager Fuglebjerg Internat 18 tamkaniner om året. Men på grund af flere dumpede kaniner fra især Slagelse er det tal allerede over 70. Det er der ét stort problem ved: Pladsen. Problemet kunne dog være undgået, hvis kaninejere havde tænkt sig om en ekstra gang.

Slagelse - 23. juli 2021 kl. 10:01
Af Fleur Sativa

På nuværende tidspunkt sidder der omkring 100 kaniner i et bur på Dyrenes Beskyttelses i alt otte internater landet over. Heriblandt i Fuglebjerg, som lige nu får indleveret rekordmange tamkaniner fundet i Slagelse-området.

arrow Læs også: Smidt ud som skrald: Nu bliver kaninen Hopes historie til kampagne

Alene i juni er der på landsplan blevet indleveret 74 kaniner, oplyser Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. Og i Fuglebjerg har man allerede taget imod mere end tre gange så mange kaniner, end man plejer at gøre på et helt år. Det fortæller internatleder Benny Jørgensen til Sjællandske.

Men mens ventelisten på kaninejere, der ønsker internaternes hjælp til at finde et nyt hjem til deres tamkaniner, fortsat er lang, så kunne problemet relativt nemt være undgået.

Det mener blandt andre Jens Jokumsen, der er familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Skyldes »corona-kedsomhed«

- De lange lister kunne undgås, hvis kaninejere satte sig grundigt ind i, hvad det kræver at have kanin, inden de anskaffer sig en. En kanin kan blive lige så gammel som en hund og kræver meget plads, før den trives, forklarer han i en pressemeddelse, der sætter fokus på problemets omfang.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Kaninerne, som Benny Jørgensen modtager i Fuglebjerg, er som oftest hverken syge eller sårede. Men på grund af pladsmangel, kan de være nødsaget til at lade livet. Foto: Fleur Sativa

I 2020 blev der indleveret i alt 645 kaniner til Dyrenes Beskyttelses internater. Men med det høje antal allerede før august i år, tyder 2021 på at blive et endnu værre år end tidligere.

Formand for Kaninværnet, Rasmus Svoldgaard Nielsen, mener, at de mange dumpede kaniner er et resultat af »corona-kedsomhed«:

"Nu har den så siddet i et bur på et børneværelse i et års tid. Og nu er det den, der er blevet kedelig, og så man vil af med den igen."
- Rasmus Svoldgaard Nielsen, formand for Kaninværnet

- Familier har gået derhjemme og kedet sig og set på hinanden og snakket om et kæledyr. Og så har en kanin virket til at være det nemme valg. Men man har så glemt at tænke på, hvad man faktisk kan tilbyde en kanin, forklarer han.

- Nu har den så siddet i et bur på et børneværelse i et års tid. Og nu er det den, der er blevet kedelig, og så man vil af med den igen. Men sådan kan man jo ikke holde kanin. Sådan kan man ikke holde noget som helst kæledyr, fastslår Rasmus Svoldgaard Nielsen med en løftet pegefinger.

arrow Pladsmangel på internater: Nu aflives »corona-kæledyr«
23. juli 2021 kl. 06:18 Opdateret: kl. 19:20
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk