24. september 2021
59-årige Annette Kolding endte via et jobrotationsforløb med at blive fastansat hos Autismecenter Vestsjælland. Foto: Niklas Asp Nielsen
gallery icon

Se billedserie

59-årige Annette Kolding endte via et jobrotationsforløb med at blive fastansat hos Autismecenter Vestsjælland. Foto: Niklas Asp Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succesfuld ordning fik Annette i fast arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succesfuld ordning fik Annette i fast arbejde
Slagelse - 01. februar 2019 kl. 06:05
Af Niklas Asp Nielsen

Jobrotation. Det er ikke et ord, der nødvendigvis får en klokke til at ringe hos de fleste.

arrow Læs også: Autismecenter hædret

Men for flere ledige har netop den ordning været en vej ind på arbejdsmarkedet, og for omtrent 25 borgere har det udmøntet sig i et arbejde.

Ordningen har eksisteret siden 2017 og er udviklet i et samarbejde mellem Autismecenter Vestsjælland og Slagelse jobcenter. Jobrotation beror grundlæggende på, at når medarbejdere på Autismecenter Vestsjælland bliver sendt på efteruddannelse, erstattes de af vikarer, som jobcenteret har henvist.

Et koncept, der har haft så stor succes, at Autismecenter Vestsjælland forleden blev hædret med den lokale arbejdsmarkedsråds virksomhedspris 2018.

Flere forløb
En af de 25, der har fået en fast stilling på AUV via jobrotationen, er 59-årige Annette Kolding fra Ringsted. Hun er i dag fastansat som pædagog hos Autismecenter Vestsjælland på 30 timer, men vejen dertil har ikke været uden bump.

For fire år siden bestred hun en lederstilling i en SFO, men kroppen sagde fra, og hun gik ned med stress.

Efter Annette havde sundet sig, begyndte hun - i samarbejde med jobcenteret - at lede efter den rette stilling. Og trods et system, der arbejde med hende, og et fyldigt CV, viste det sig at være svært.

- Jeg vil ikke sige, det har været positivt, for det er ikke sjovt at være arbejdsløs, men jeg var heldig at have en rådgiver i jobcenteret, som var den samme under hele forløbet, og som var meget åben og nærmest stod klar til at hjælpe mig hele tiden, fortæller Annette Kolding.

Den uddannede pædagog var i forskellige jobforløb, blandt andet som hos jobcenteret.

- Jeg søgte to jobs om ugen, og selv om det selvfølgelig kan være hårdt at stå uden for arbejdsmarkedet, betød forløbet, at jeg fik lov at være en del af flere spændende ting, forklarer Annette Kolding.

Rette hylde
Det var imidlertid først, da ordet jobrotation blev nævnt på jobcenteret, at tingene begyndte at flaske sig for Anette Kolding.

Hun fik nemlig mulighed for at blive rotationsvikar på Autismecenteret Vestsjælland på Rosenkildevej i 2017.

Flere af pædagogerne skulle på efteruddannelse, hvilket betød, at Annette startede op som jobvikar i en klasse, hvor hun mere eller mindre var et helt skoleår. Og stadig er.

- Jeg mærkede hurtigt, det var det rette sted for mig at være, fortæller Annette Kolding og glæder sig over, at der findes et koncept som jobrotation.

- Jobrotationsordningen har i sidste ende givet mig noget at stå op til om morgenen, og det har givet en ro, indtil jeg kan gå på efterløn. Jeg fik et fast job lige inden, jeg fyldte 60, og det betød meget, for den usikkerhed fyldte også en del, forklarer pædagogen, der samtidig understreger, at hun under sit jobforløb har været god til at komme ud og aktivere sig selv.

Og arbejdsmarkedets veje er uransagelige. Anette Kolding skal nemlig selv på efteruddannelse, hvorfor det efterlader en plads til en ledig i jobrotationen.

- Der er jo nogle geniale mennesker, som har siddet og udtænkt den her ordning, og det har vist sig, at det fungerer i praksis, og for mig har det udmøntet sig et job, som jeg virkelig trives i, slutter pædagogen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk