20. januar 2019
Et glimt fra september sidste år, hvor borgmester Stén Knuth klippede snoren til Biltema.
gallery icon

Se billedserie

Et glimt fra september sidste år, hvor borgmester Stén Knuth klippede snoren til Biltema.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succes i Slagelse: 1500 nye arbejdspladser på tre år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succes i Slagelse: 1500 nye arbejdspladser på tre år
Slagelse - 26. april 2017 kl. 09:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tal og statistikker er som bekendt taknemmelige - og de kan læses på mange måder. Men det er svært ikke at blive bare lidt begejstret over nye tal fra Væksthus Sjællands Center for Vækstanalyse, som har lavet en særkørsel af data for Slagelse Kommune for at se, hvordan antallet af arbejdspladser har udviklet sig fra 3. kvartal 2013 til 3. kvartal 2016.

I den periode er der kommet 567 nye arbejdspladser til i det offentlige - og 946 nye arbejdspladser i private virksomheder i Slagelse Kommune. De private arbejdspladser er især kommet i byggebranchen, metalindustrien, detailhandelen og hos fødevareproducenter.

- Vi har lokale virksomheder som DAN-Palletiser, der er vokset fra 68 til 100 medarbejdere på ét år, Ostebørsen, som er oppe på 35 medarbejdere, og Kokkens Hverdagsmad, som på to år er gået fra 20 til 200 ansatte, for blot at nævne nogle enkelte, fortæller erhvervschef Per B. Madsen fra Slagelse Erhvervscenter A/S.

Desuden er flere nye virksomheder flyttet hertil - som blandt andet Biltema, mens Beauvais har rykket den 50 mand store produktion af marmelade og rødkål til Skælskør - og Dansk Skadesservice og Scansteel Foodtech Group er begge flyttet hertil fra Sorø. Der findes ikke nogen entydig forklaring på de positive tal, men erhvervschef Per B. Madsen har nogle bud:

- En fantastisk infrastruktur, én indgang for virksomheder, billigere grunde og lejemål - en erhvervsgrund i Slagelse koster kun en fjerdedel af prisen i Køge, og endelig at det stadig er muligt at finde god og stabil arbejdskraft i området.

Ud over de 1500 nye arbejdspladser kommer der også omkring 300 nye i forbindelse med udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet:

- Alt i alt er det over 300 nye arbejdspladser, mange af dem højtuddannede, som rykker til Slagelse Kommune. De vil også give opgaver til lokale håndværkere, købe brød fra bagerne, handle i de lokale butikker - og på sigt måske også flytte til kommunen, siger Per B. Madsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk