
Når unge bruger deres fritid på at arbejde, øger det deres chancer for at komme i uddannelse og beskæftigelse senere i livet. Derfor er det altafgørende for de unge i kommunens udsatte boligområder, at de får muligheden for at stifte bekendtskab med arbejdsmarkedet i så tidligt en alder som muligt, hvis de skal bryde med de negative beskæftigelsestal, som de voksne fra områderne står for.
Og den øvelse har den boligsociale indsats »En Fælles Indsats« haft stort fokus på og succes med i hele 2018.
62 unge er kommet i job, og 21 er kommet i erhvervspraktik. Og det er chefen for indsatsen, Ilir Shkoza, rigtig glad for, skriver Sjællandske.
- Vi har fra start sat et ambitiøst måltal for indsatsen, og at vores fritidsjobkonsulent så har formået at løfte opgaven, så vi nu er over målet, er jeg rigtig godt tilfreds med, siger Ilir Shkoza.
Også blandt lokale virksomheder viser tallene, at der er opbakning fra erhvervslivet til indsatsen. I alt har »En Fælles Indsats« indgået 14 partnerskabsaftaler med private virksomheder, og en enkelt kommunal virksomhed er også kommet med.
Fritidsjobkonsulent Allan Hessel matcher de rette unge med de rette virksomheder. De unge skal nemlig først igennem en proces hos fritidskonsulenten, hvor der bliver forventningsafstemt, og de unge bliver rustet til opgaven.
87 procent af de unge, som har fået job, bliver i virksomheden i mere end to måneder.
- Det betyder alt for de unge, at de får en god oplevelse af arbejdsmarkedet i deres første job, og det er afgørende for virksomhederne, at de unge, jeg kommer med, ved, hvad de går ind til og er ansvarlige og motiveret til opgaven, fortæller Allan Hessel, fritidsjobkonsulent i En Fælles Indsats.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her