27. september 2020
Livs- og læringshuset i Slots Bjergby skal rumme faciliteter til en vuggestuegruppe på 15 børn og fire børnehavegrupper på hver 20 børn. Desuden skal skolens faglokaler  til sløjd og billedkunst istandsættes og skolekøkken ombygges. Der skal også  bygges 200 kvadtratmeter nye personalefaciliteter og et 350 kvadratmeter stort fællesrum, som kan bruges af skole og daginstitution om dagen samt af borgere udenfor skoletiden.  Foto: Arne Svendsen
Livs- og læringshuset i Slots Bjergby skal rumme faciliteter til en vuggestuegruppe på 15 børn og fire børnehavegrupper på hver 20 børn. Desuden skal skolens faglokaler til sløjd og billedkunst istandsættes og skolekøkken ombygges. Der skal også bygges 200 kvadtratmeter nye personalefaciliteter og et 350 kvadratmeter stort fællesrum, som kan bruges af skole og daginstitution om dagen samt af borgere udenfor skoletiden. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort byggeri forsinkes og kræver flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stort byggeri forsinkes og kræver flere penge

Væsentlige projektfejl og mangler betyder, at der er brug for ekstra 1,7 millioner kroner til Slots Bjergby daginstitution og skole, der ventes klar i denne måned. Ifølge det godkendte byggeprogram skulle byggeriet dog have været klar i april.

Slagelse - 07. august 2020 kl. 10:36
Af Arne Svendsen

Tilbage i 2017 bevilgede byrådet 23,25 millioner kroner til etablering af ny daginstitution og udbygning af Hashøjskolen i Slots Bjergby.

Et projekt som også indeholder et 350 kvadratmeter stort bevægelsesrum, som også skal kunne bruges af borgerne udenfor skolens åbningstid.

Pengene slår dog ikke til, og samtidig er projektet blevet forsinket, fremgår det af dagsordenen for mandagens møde i børne- og ungeudvalget. Her skal der tages stilling til en tillægsbevilling på 1,7 millioner kroner.

Det fremgår også af dagsordenen, at byggeriet ifølge det godkendte byggeprogram skulle have været klar i april.

Leder af dagtilbudsområdet, Maj-Britt Thy, oplyser, at byggeriet ventes klar her i august måned.

- Det har ligget fast et stykke tid, og det passer faktisk bedre i forhold til skoleåret, at det først er færdig nu, siger Maj-Britt Thy.

Projektfejl og mangler

Det var dog først lige før sommerferien, at forvaltningen fandt ud af, at der kom til at mangle penge udover det der var afsat til uforudsete udgifter. Hvorefter man nåede at få sagen på dagsordenen til mandagens møde, oplyser Maj-Britt Thy.

Det fremgår af dagsordenen, at der undervejs i byggeprocessen har været nogle væsentlige projektfejl- og mangler, der har medført en række uforudsete ekstraomkostninger.

Det drejer sig blandt andet om nødvendig omlægning af eksisterende vandledning, ekstra udgravning og funderingsomkostninger på grund af de geotekniske forhold, ekstra udgifter til regnvandshåndtering/større faskiner til nedsivning af regnvand, ekstra udgifter til anlæggelse af sti i henhold til krav i lokalplan samt landskabsbearbejdning.

Desuden har der manglet brandadskillelse, ligesom et udekøkken har været fejlindrettet.

Flere udgifter har også været underbudgetteret eller slet ikke budgettet. Såsom indretning af legepladser, beplantning, IT-udstyr, flytteudgifter, udekøkken, håndværk og design/klub.

Slagelse Kommunes byggeherrerådgivning vurderer, at den udførte udbedring af projektfejlene og fuld færdiggørelse af projektet vil kræve en tillægsbevilling på 1,7 mio. kr.

Tages fra anden institution

Forvaltningen vurderer, at lokalområdets forventninger og visioner ikke kan indfries uden tillægsbevillingen.

Det anbefales, at pengene hentes indenfor udvalgets eget budget.

Her står der et ikke disponeret beløb i 2020 på 0,851 millioner kr. på kontoen »Ny daginstitution i Slagelse by«, og resten af pengene skal hentes fra de penge, der er afsat på samme konto i 2021.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk