15. december 2017
Katte ynder ikke vand, så det ville være skræmmende, hvis katten her kunne læse de tre års-markeringer af ekstremt højvande i Korsør, der er sat op i Bådeforeningen Magleø. Foto: Helge Wedel
Katte ynder ikke vand, så det ville være skræmmende, hvis katten her kunne læse de tre års-markeringer af ekstremt højvande i Korsør, der er sat op i Bådeforeningen Magleø. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stormflod truer Korsør tre år mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stormflod truer Korsør tre år mere
Slagelse - 19. marts 2017 kl. 07:42
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2006 blev store dele af Korsør voldsomt oversvømmet. Store ødelæggelser og omkostninger blev udløst af Storebælts vandmasser. Blandt andet blev Storebæltshallen fyldt med Storebælts salte vand. De samlede ødelæggelser i Korsør kostede over 100 millioner kroner. I dag er det beregnet, at byen kan sikres for blot otte millioner kroner.

Siden 2006 har det været diskuteret og undersøgt, hvordan Korsør kunne beskyttes mod de stigende vandstande.

En åbenlys langvarig proces. For i bedste fald vil sikringen til en samlet pris på cirka otte millioner kroner først være gennemført i 2020 - 14 år efter den ødelæggende oversvømmelse.

Det fremgår af materiale, som politikerne i erhverv-, plan- og miljøudvalget har behandlet. Til maj ventes udvalget at få forelagt forslag fra en såkaldt visionsgruppe, der har set på de forslag til diger og forhøjninger ved blandt andet fiskerihavnen, Batterivej, Sylowsvej og ved Caspar Brands Plads til sikring af den indre del af Korsør mod vandet.

Herefter følger en proces med udarbejdelse af projektforslag, høringer såvel offentlig som hos de husejere, der skal bidrage økonomisk til højvandsikringen. Hertil klagemuligheder. Hvis ingen klager, skal Kystdirektoratet sluttelig godkende projektet.

I materialet til politikerne er der endda benyttet et spørgsmålstegn efter 2020, der er angivet som det år, hvor højvandssikringen ventes at være afsluttet.

Senest var der en kritisk høj vandstand i januar i år, så alle må krydse fingre for, at Storebælt bliver på sin plads de kommende år frem til cirka 2020.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk