19. november 2018
Benjamin Drachmann Andersen og hans mor Mette Drachmann fortalte, hvad han havde fået ud af at deltage på henholdsvis Robusthedscamp og 9. klasses intensive læringscamp. Privatfoto
Benjamin Drachmann Andersen og hans mor Mette Drachmann fortalte, hvad han havde fået ud af at deltage på henholdsvis Robusthedscamp og 9. klasses intensive læringscamp. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor interesse for intensiv læring i ungdomsskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor interesse for intensiv læring i ungdomsskolen
Slagelse - 12. februar 2018 kl. 07:21
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var stor interesse, da ungdomsskolen UngSlagelse forleden havde inviteret forældre og unge fra 6. - 9. klasse til informationsmøde om de camps, som ungdomsskolen tilbyder.

Tilbuddene henvender sig til den gruppe af unge, som har brug for et løft fagligt, personligt og socialt.

Over 100 forældre og unge dukkede op for at høre om de forskellige intensive læringsforløb. Der var meget stor interesse og ikke mindst stor spørgelyst, specielt da Benjamin Drachmann Andersen og hans mor Mette Drachmann fortalte, hvad han havde fået ud af at deltage på henholdsvis Robusthedscamp og 9. klasses intensive læringscamp.

Deres oplæg blev suppleret med indlæg af Ida Andersen, til daglig lærer på Broskolen i Korsør, der fortalte hvad hun som lærer har oplevet med de elever, hun har haft med på forskellige intensive læringsforløb.

Ungdomsskolen har i dette skoleår indtil videre afholdt et fire-ugers læringsforløb kaldet »Læringslokomotivet« for elever i 7. - 8. klasse, en Robusthedscamp samt et intensivt læringsforløb for elever i 9. klasse.

I foråret tilbydes endnu et intensivt læringsforløb og en Robusthedscamp for 7. - 8. klasse elever samt en matematikcamp for 9. klasse elever.

Derudover er der planlagt endnu et Læringslokomotiv i september 2018. For alle camps er der ansøgningsfrist den 1. marts 2018.

Ungdomsskolen tilbyder også den årlige og populære Læsecamp, som foregår den første uge af elevernes sommerferie. Her er tilmeldingsfristen den 5. juni.

To af ungdomsskolens camplærere, Per Kanstrup og Lone Kjeldtoft, fortalte om hvordan de unge har rykket sig både fagligt, personligt og socialt. Også bevist af de tests der blev foretaget før og efter elevernes deltagelse.

Souschef i UngSlagelse, Hanne Mejlstrøm, glæder sig over interessen for de nævnte tilbud.

- Hvis Ungdomsskolens tilbud kan hjælpe de unge med at finde eller genfinde motivationen for deres skolegang, hjælpe dem med at opnå de karakterer der skal til for at komme ind på en ungdomsuddannelse og ikke kun give dem værktøjer til at tro på at de kan, men også til at holde fokus, så er pengene helt klart givet godt ud for Slagelse Kommune, siger hun.

Læringslokomotivet er et landsdækkende projekt, som er faciliteret af Ungdomsskoleforeningen og etableret med støtte fra Egmont Fonden, der arbejder for et godt liv for børn og unge.

Læringslokomotivet afvikles i 18 ungdomsskoler i 2018.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk