15. maj 2021
Klar til floorball, der er et af ugens mange sportstilbud. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Klar til floorball, der er et af ugens mange sportstilbud. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportsuge med plads til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsuge med plads til alle
Slagelse - 01. august 2017 kl. 10:29
Af Per Vagnsø

Det er ikke alle sportsforeninger, der i det daglige kan favne udviklingshæmmede i deres aktiviteter, men i denne uge kan alle næsten prøve alt i og omkring Nordhallen i Slagelse. Dans, golf, basketball, floorball, stavgang, selvforsvar, boksning og petanque er blot nogle af de idrætsgrene, der er på ugens program, hvor der også er plads til kreativ kunst og en hel dag om at være kreativ i naturen på Bildsø Strand.

Det er tredje år, kommunen i samarbejde med foreningerne arrangerer sportsuge, og i år er lige omkring 70 deltagere med. Nogle tager et par dage, mens andre er med hele ugen.

- Vi ser ugen som et bindeled mellem borgere og foreninger. Mange af deltagerne har måske ellers ikke fritidsinteresser, så meningen er, at foreninger og borgere skal stifte bekendtskab med hinanden. Det er jo ofte borgere, der ikke har så stort fokus på motion og sundhed, forklarer fritidskonsulent i kommunen, Sussanne Havsager.

- Og så er der ikke mindst det sociale. De møder andre end dem, de møder på værkstederne, og sidst på ugen får alle diplom og medaljer. Det er vigtigt at have noget at vise frem, tilføjer hun.

De tidligere år har der efter sportsugen været oprettet hold for udviklingshæmmede i nogle af foreningerne. Skælskør Eagles Floorball er med for tredje gang, og klubben arbejder på at oprette et hold for udviklingshæmmede.

- Det kan lade sig gøre at integrere udviklingshæmmede, fastslår Jørgen Dedenroth fra klubben.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk