9. december 2018
Søfartsstyrelsens inspektionsskib »Poul Løwenørn« sejlede torsdag eftermiddag gennem Halsskovbroen. Det menes, at det bliver liggede i inderhavnen i forbindelse med dagens reception. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Søfartsstyrelsens inspektionsskib »Poul Løwenørn« sejlede torsdag eftermiddag gennem Halsskovbroen. Det menes, at det bliver liggede i inderhavnen i forbindelse med dagens reception. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søfartsstyrelsen har ikke opsagt lejemål - forurening venter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søfartsstyrelsen har ikke opsagt lejemål - forurening venter
Slagelse - 10. november 2017 kl. 09:14
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søfartsstyrelsen har endnu ikke opsagt lejemålet på Batterivej i Korsør, hvor der i generationer har været vedligeholdt sømærker. Et arbejde som i 2016 blev flyttet til Grenå for at spare godt to mio. kroner årligt. Samme beløb der netop er brugt på at istandsætte de midlertidige lokaler Fjordvænget 30, hvor Søfartsstyrelsen i dag holder indflytningsreception, fordi cirka halvdelen af styrelsens 200 arbejdspladser flytter ind.

På Batterivej er der otte ansatte i 7,5 fuldtidsstillinger, som arbejder med fyr og radionavigation. Her bliver de angiveligt, indtil det er afklaret, hvornår Søfartsstyrelsens permanente indflytning på Glasværket kan ske, hvilket Bygningsstyrelsen endnu ikke har sat tid på.

Årsskiftet 2018/19 nås ikke.
- Søfartsstyrelsens driftscenter i Korsør anvender fortsat kontorbygningerne på Batterivej. Bygningerne ejes af Søfartsstyrelsen, mens grunden ejes af Korsør Havn. Medarbejderne på driftscentret flytter til Søfartsstyrelsens endelige domicil i Korsør, når det står klar. Det er under afklaring, hvad der skal ske med bygningerne på Batterivej, når driftscentrets medarbejdere forlader dette, siger Christian Grøsfjeld Bitsch til Sjællandske. Han er chefkonsulent i Søfartsstyrelsen.

Han understreger, at sømærkerne ikke er på vej tilbage til Korsør. Når der er sat sømærker i land på havnen i Korsør af Søfartsstyrelsens inspektionsskib, så er det med henblik på videre transport til driftscentret i Grenaa.

Ifølge formand for Korsør Havn Henrik Brodersen er området ved Batterivej forurenet.

- Der har jo været malet i rigtig mange år, ligesom der har været produktion af fedtgas, hvilket er noget giftigt stads, siger Henrik Brodersen.

Ifølge Brodersen er det lejerens pligt at rydde op efter sig, hvis lejemålet opsiges. Vælger Søfartsstyrelsen at sælge bygningerne, så skal en køber først godkendes af Korsør Havn.

- Vi skal jo sikre, at den nye ejer af bygningerne også har råd til den efterfølgende oprydning, så regningen ikke ender hos Korsør Havn eller skatteyderne, siger Henrik Brodersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk