11. december 2019
- Det er en stor milepæl for os, siger den lokale leder og formand for Recovery Bulls, Peter Raagaard. Foto: Kim Brandt
- Det er en stor milepæl for os, siger den lokale leder og formand for Recovery Bulls, Peter Raagaard. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialt udsatte bliver frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialt udsatte bliver frivillige
Slagelse - 20. juli 2019 kl. 10:01
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når der lørdag 3. august for andet år er Musik i Skoven i Skælskør Lystskov, stiller foreningen Recovery Bulls med omkring 15 frivillige hjælpere. Dermed får medlemmer af den lokale afdeling af Recovery Bulls deres debut med opgaver ved et offentligt arrangement.

Recovery Bulls Slagelse, der blev stiftet sidste efterår, tæller i dag 55 medlemmer. De såkaldt socialt udsatte kan både være tidligere kriminelle, hjemløse, prostituerede samt afvænnede alkoholikere og stofmisbrugere, der via idrætsaktiviteter i foreningen har fået livslysten tilbage.

Deres leder og lokalformand, Peter Raagaard, der selv er tidligere rocker og misbruger, glæder sig over, at medlemmerne nu for første gang så at sige træder ud i det offentlige rum for at hjælpe til ved et arrangement.

- Nu er vi endelig nået der til, at vores udsatte går ind som frivillige. Det er første gang, de er ude, og de skal både bygge scener op, sælge billetter - og stå i baren, så der kommer til at stå pinligt ædru folk i baren, konstaterer han.

Det er Recovery Bulls, der har henvendt sig til arrangørerne af Musik i Skoven og foreslået et samarbejde, og dét tilbud har arrangørerne takket ja til.

- Det er en stor milepæl for os, at vi kan komme ud på den måde og blande os i det almindelige liv. Der var rigtig mange af medlemmerne, der gerne ville, siger Peter Raagaard.

Selv om nogle af dem tidligere har været afhængige af alkohol, er han ikke nervøs ved, at de blandt andet skal stå i baren.

- Nej, jeg har stor tillid til, at vores medlemmer er standhaftige. De kan til enhver tid trække sig tilbage, men de har en styrke i fællesskabet. Det er okay, at folk har det sjovt og drikker, men vi behøver ikke at drikke for at have det sjovt, fastslår han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk