16. december 2018
Socialrådgiverne på Jobcenter Slagelse har oplevet et stigende arbejdspres, som ifølge deres regionsformand går hårdt ud over både service og arbejdsmiljø.
Socialrådgiverne på Jobcenter Slagelse har oplevet et stigende arbejdspres, som ifølge deres regionsformand går hårdt ud over både service og arbejdsmiljø.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialrådgivere på jobcenter slår alarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialrådgivere på jobcenter slår alarm
Slagelse - 07. november 2017 kl. 06:16
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Rigtig mange af vore medlemmer på jobcentret er tæt på at blive langtidssygemeldte. De kan ikke rigtig se noget lys for enden af tunnelen.

Det siger Rasmus Hangaard Balslev, der er regionsformand for Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst.

Anledningen er den situation, der er opstået jo jobcentret, efter at man måtte sige farvel til 40 kollegaer, på grund af et opstået underskud.

Regionsformanden har på vegne af Dansk Socialrådgiverforenings medlemmer ansat i Jobcenter Slagelse, sendt en skrivelse til medlemmerne af byrådets økonomiudvalg og udvalget for arbejdsmarked og integration.

Her gives der udtryk for stor bekymring omkring jobcenterets service over for kommunens ledige borgere og medarbejdernes arbejdsmiljø.

- Socialrådgiverne oplever, at manglen på ressourcer udfordrer både ledernes og medarbejdernes muligheder for at tilrettelægge en fagligt hensigtsmæssig indsats. De peger derfor på jer politikere som hovedansvarlige for situationen, hedder det i henvendelsen.

Der står også, at arbejdsmængden for sagsbehandlerne er steget betydeligt.

- Det står ikke klart, hvordan de mange ekstra opgaver skal prioriteres. I praksis er det ikke muligt for os at overholde de lovfastsatte krav til rettidig opfølgning, skriver socialrådgiverne også.

Sjællandske har kontaktet borgmester Stén Knuth (V), der siger, at han som udgangspunkt undrer sig over regionsformandens henvendelse til Sjællandske.

Han oplyser, at formanden har fået svar fra arbejdsmarkedschef Jens Højlund, efter at have skrevet til udvalget for arbejdsmarked og integration.

- Svaret viser, at der er nogle uoverensstemmelser mellem Rasmus Hangaard Balslev beskrivelser/oplevelser fra hans medlemmer, til hvordan centerchefen for området, der skulle være berørt af kritikken, oplever det. Det bliver kommenteret overfor Rasmus Hangaard Balslev og herefter har vi politikere afventet en eller anden form for respons, skriver Stén Knuth.

Jens Højlund siger, at der skal ske en omlægning af arbejdsgangen på jobcentret, hvilket han vil holde møder med de enkelte medarbejdergrupper om.

Læs mere i Sjællandske tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk