21. februar 2019
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sociale bedragere har trange kår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sociale bedragere har trange kår
Slagelse - 10. september 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bluffende borgere, der forsøger at snyde sig til ydelser, de ikke er berettigede til, har fået det sværere i Slagelse Kommune. Kontrolinstansen er nemlig blevet styrket, og i 2017 opnåede gruppen en besparelse på 12.180.869 kroner.

arrow Læs også: Snød med SU'en: To familier præsenteret for kæmperegning

Kontrolgruppen, som består af seks kommunale medarbejdere, fortsætter dog ufortrødent, viser nylig rapport. I hvert fald har man i løbet af årets første seks måneder sparet stat og kommune for lige knap syv millioner kroner - mere nøjagtigt 6.999.717 kroner.

Det viser en status for det første halvår af 2018, som dels tegner billedet af en kontrolgruppe på dupperne, men også af borgere, som stadigvæk tilegner sig ydelser, de ikke er berettigede til.

Det skriver Sjællandske.

Eksempelvis når talen falder på sygemeldte selvstændige - dermed direktører - sættes der atter fokus på bedrageriet, som i flere tilfælde affødes af uvidenhed udi gældende regler på området.

Mens man i 2017 aflagde 133 besøg, har man foretaget 56 af slagsen i 2018's første måneder. Det har medvirket til et boost af kommunekassen - i form af i alt 1.737.845 kroner, som er den opgjorte besparelse. Sidste år lød det samlede beløb på 3,6 millioner kroner for alle 365 dage.

Det viser sig, at mange selvstændige trods status som sygemeldte stadig arbejder, men det må man ikke. Modtager man sygedagpenge, må der ikke udføres nogen form for arbejde. Ikke engang en telefon må tages, når den bimler, eller en mail besvares, når den måtte tikke ind på computeren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk