18. oktober 2018
Konsulentvirksomheden EUE ApS ejet og drevet af David Drachmann-Sunne boede i sin brintbus-storhedstid til leje på Glasværket. I juli 2017 indgav virksomheden konkursbegæring, hvorfor Slagelse Kommune næppe har mulighed for at få de spildte penge tilbage. Foto: Helge Wedel
Konsulentvirksomheden EUE ApS ejet og drevet af David Drachmann-Sunne boede i sin brintbus-storhedstid til leje på Glasværket. I juli 2017 indgav virksomheden konkursbegæring, hvorfor Slagelse Kommune næppe har mulighed for at få de spildte penge tilbage. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagelse har spildt millioner i brintprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagelse har spildt millioner i brintprojekt
Slagelse - 08. december 2017 kl. 06:24
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ny revisionsrapport slår fast, at Slagelse Kommune har fået en usædvanlig behandling af konsulentfirmaet EUE ApS og David Dracmann-Sunne, så kommunen har spildt pengene i brintprojekt-sagen.

arrow Læs også: EU afviser at give aktindsigt i JIVE-sagen

Flere millioner kroner og masser af arbejdstimer er totalt spildt på grund af en usædvanlig behandling fra den i dag konkursramte konsulentvirksomhed EUE ApS ejet og drevet af David Drachmann-Sunne. Det er situationen for skatteyderne i Slagelse Kommune.

I november 2015 blev der indgået en aftale med EUE ApS, hvoraf fremgik, at konsulentvirksomheden på vegne af Slagelse Kommune skulle ansøge EU om at komme med i brintbusprojektet JIVE.

Af aftalen fremgik, at Slagelse Kommune skulle være partner i projektet. Det skete aldrig. I en rapport fra det statsautoriserede revisionsselskab Deloitte afsløres, at Slagelse ikke var i nærheden af at blive partner, ligesom kommunen heller ikke har fået den nødvendige viden og dokumentation om JIVE-sagen fra EUE ApS. I bedste fald kunne det måske have fået kommunen til at reagere på, at konsulentvirksomheden ikke overholdt den indgåede aftale.

Revisorerne konkluderer, at Slagelse Kommune derfor ingen forpligtigelser har i JIVE-sagen, men heller ingen krav på godtgørelse for det arbejde, som de har betalt EUE ApS for at udføre. Et arbejde som EUE ApS har givet videre til Herning Kommune. At gøre krav gældende mod EUE ApS vurderes grundet konkursen ikke at være muligt.

Økonomiudvalget drøfter rapporten på mandag, hvorefter det vil stå klart, om de nye afsløringer skal have nogen konsekvenser.

arrow Konkurs: Krav for en halv million hos EUE
02. januar 2018 kl. 08:16 Opdateret: kl. 08:16
arrow Avis beklager omtale af fyret projektleder
16. november 2017 kl. 06:45 Opdateret: kl. 23:08
arrow Villum beder Knuth se ind i et spejl i brintbussagen
21. september 2017 kl. 07:18 Opdateret: kl. 20:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk