9. august 2020
Her ses et par af de nye Piranha 5-modeller. De vejer hver 32 tons og kan skyde en fart på 110 km/t. Pris: 15 millioner - pr. stk.
gallery icon

Se billedserie

Her ses et par af de nye Piranha 5-modeller. De vejer hver 32 tons og kan skyde en fart på 110 km/t. Pris: 15 millioner - pr. stk.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagelse har nu landets mest moderne militærværksted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagelse har nu landets mest moderne militærværksted
Opdateret 10. september 2019 kl. 10:30
Slagelse - 10. september 2019 kl. 10:21
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bag de tykke volde på Gardehusarkasernen i Slagelse - for det meste gemt for offentligheden - har der de sidste par år været ekstra stor aktivitet. En hær af håndværkere har været i gang med at bygge dels et topmoderne værksted, dels to såkaldte materiel- og mandskabstårne.

arrow Læs også: Reportage: Vokseværk på Gardehusarkasernen

Kort før sommerferien besøgte Sjællandske byggepladsen, som bestemt ikke lignede noget, der var næsten færdigt. Men det var det - og blev det - den 27. august.

Regimentschef ved Gardehusarregimentet, oberst Jens Ole Rossen-Jørgensen konstaterede ved indvielsen:

- Når vi nu tager hærens mest moderne værkstedsfacilitet i brug, så er det ikke kun de dygtige medarbejdere i reparationsdelingen, som har grund til at være glade. Det er samtidig startskuddet til den masterplan-rokade af øvrige enheder og brugere, som på sigt vil give bedre plads og bedre faciliteter til alle, som har deres daglige virke og tjeneste hernede bag voldene.

Det nye værksted skal tage sig af vedligeholdelse og reparationer af alle typer køretøjer - lige fra de mindste jeeps til de allerstørste kampvogne, men også de helt nye Piranha 5-modeller, der blev indkøbt tidligere i år.

De 14 standpladser er indrettet med stor fokus på arbejdsmiljøet - herunder lys, akustik, varme, ventilation og plads til at arbejde omkring køretøjerne. Værkstedet er bygget sammen med et mandskabstårn med ekstra depotplads, ligesom der er tilføjet et mandskabstårn til en eksisterende garage.

Byggerierne består af såkaldte standardiserede løsninger, som giver flere fordele: Dels holdes de økonomiske omkostninger nede, og det gør det lettere at flytte rundt på Hærens enheder, hvis der bliver behov for det.

Foruden de nævnte bygninger vil der på Gardehusarkasernen de kommende år blive opført en ny vagtbygning, et perimeterhegn samt en ny standardgarage med mandskabstårn.

arrow Nybyggeri for millioner på Gardehusarkasernen
22. juli 2019 kl. 06:25 Opdateret: kl. 16:34
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk