16. oktober 2019
HJM har søgt om at øge mængderne af skrot udskibet fra Korsør fra årligt 25.000 ton til 34.000 ton svarende til i alt 25 skibsladninger.Foto: Helge Wedel
HJM har søgt om at øge mængderne af skrot udskibet fra Korsør fra årligt 25.000 ton til 34.000 ton svarende til i alt 25 skibsladninger.Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skrotafgørelse udskudt - dialog forude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skrotafgørelse udskudt - dialog forude
Slagelse - 04. december 2018 kl. 08:58
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne har udskudt beslutning om ja eller nej til ny miljøgodkendelse til HJM. Socialdemokrater vil ikke tillade større skrotmængder.

Sent mandag eftermiddag skulle politikerne i miljø-, plan- og landdistriktsudvalget have sagt ja eller nej til en ny miljøgodkendelse til skrotvirksomheden HJMs aktiviteter i inderhavnen. Men sådan kom det ikke til at gå.

- Vi har besluttet hurtigst muligt at gå i dialog med virksomheden om, hvilke muligheder der er, inden vi træffer en beslutning. Formentlig med deltagelse af både politikere, embedsfolk og repræsentanter fra Korsør Havn, siger Jørgen Grüner (SF) til Sjællandske. Han er formand for miljø-, plan- og landdistriktsudvalget.

- Det lyder ret usædvanligt?
- Det er også en udsædvanlig sag, hvor mange - blandt andet Glasværket som nærmeste nabo - er generet af skrotaktiviteterne, siger Jørgen Grüner. Han ønsker også Korsør Havns holdning til den planlagte 10 meter høje og omkring to millioner kroner dyre støjskærm omkring skrotpladsen på havnen, der er nødvendig at bygge, hvis de gældende støjkrav skal overholdes, når lastbiler læsser skrot af, eller kraner laster skibe med skrot.

Støjskærmen kan bygges på 40 dage, men inden byggestart skal der udstedes byggetilladelse inklusiv nabohøringer med en sagsbehandlingstid på mindst fire uger.

HJM havde foruden ønsket om at bygge den høje støjskærm i den nye miljøgodkendelse også ansøgt om at øge den årlige udskibning af skrot fra Korsør med 9000 ton fra 25.000 ton til 34.000 ton svarende til i alt 25 skibsladninger.

Her fik udvalgets to socialdemokrater næstformanden Anne Bjergvang og Steen Olsen ført til protokols, at de ikke vil sige ja til større skrotmængder på det foreliggende grundlag.

De øvrige medlemmer af udvalget er Pernille Ivalo Frandsen (V) og Knud Vincent (V).

Ifølge Jørgen Grüner bliver der tirsdag formiddag udsendt en pressemeddelelse om den usædvanlige sag.

En miljøgodkendelse gælder i otte år.

Ender HJM med at få en fornyelse af den eksisterende miljøgodkendelse fra 2013, kan personer, som har en individuel interesse i sagen, klage over den til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Det koster 900 kroner at klage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk