31. maj 2020
Her ses den nye sal 1 for første gang med publikum i de nye sæder. Elever fra tre skole skrev således biografhistorie. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Her ses den nye sal 1 for første gang med publikum i de nye sæder. Elever fra tre skole skrev således biografhistorie. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleelever skrev biografhistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleelever skrev biografhistorie
Slagelse - 07. november 2019 kl. 09:21
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag om præcis en uge torsdag den 14. november kan et forventeligt stort betalende publikum indtage Korsør Biograf Teaters store nyrenoverede sal 1 til den anmelderroste film »Judy« om Judy Garlands liv.

Men det var elever fra 2. klasse på Helms Skole, 0. A fra Baggesenskolen og fra Storebæltsskolen, der fik lov at skrive biografhistorie i verdens ældste stadig fungerende biograf, da de som de første satte sig til rette i den nye stole og så film i skolebio. 100 nye stole med »fejl« har afløst de tidligere 116.

- Der er kommet vores logo på alle stolesæderne ved en fejl, men det er vi da glade for. Logoen skulle ellers kun have siddet på de luksusstole, der skal stå bagerst, men som er forsinket i leveringen fra Kina, siger Lone Halkensten, der er PR-formand i biografen.

Hun glæder sig over stor opbakning, så alle stole nu er solgt til sponsorer med flere helt private mellem til priser mellem 2000 og 5000 kr.

- Vi skal lige have fundet frem til, hvordan vi bedst sætter sponsornavnet bag på sæderne, så de ikke bare lader sig pille af af nysgerrige barnefingre, siger Lone Halkensten.

Der nye handicaptoilet ved udgangen fra biografen til smøgen nås ikke færdigt til den 14. november. En overraskende blød bund har forsinket, så det først ventes at kunne bruges ved udgangen af november. Men inde i salen er alt funklende nyt og på plads bortset fra de få bagerste luksusstole. Nyt lærred, lyddæmpende beklædninger, nyt lydanlæg, nye stole og ventilationsanlæg.

Lørdag den 16.november holder biografen åbent hus, hvor alle kan få forklaret og se, hvordan tre millioner kroner er skaffet og ikke mindst, hvad de er brugt til.

- Vi har fremstillet et cirka 10 minutter langt powerpoint-oplæg, der fortæller og viser billeder fra den store renovering. Hertil viser vi også smagsprøver på kommende film, ligesom der naturligvis vil dufte af popcorn, siger Lone Halkensten.

Hun tilføjer, at de mange sponsorer, fonde, borgmester m.fl. alle er inviteret til et VIP-arrangement for at sige tak for støtten og få overrakt et støttebevis. Det sker onsdag den 20. november kl. 19.30, hvor også filmen »Judy« vises.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk