25. juni 2021
Marievangsskolen i Slagelse har vundet »Skolekunstprojektet 2020« med blandt andet en fortolkning af  »Skriget« af Edvard Munch. Marievangsskolens præmie er et tilskud på 8000 kroner, der skal gå til en udflugt for klassen til en kunstudstilling eller lignende.
Marievangsskolen i Slagelse har vundet »Skolekunstprojektet 2020« med blandt andet en fortolkning af »Skriget« af Edvard Munch. Marievangsskolens præmie er et tilskud på 8000 kroner, der skal gå til en udflugt for klassen til en kunstudstilling eller lignende.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole vinder for bedste kunstprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole vinder for bedste kunstprojekt

Marievangsskolen i Slagelse har vundet »Skolekunstprojektet 2020«. En konkurrence afholdt af foreningen bag Sct. Michaels Nat, som oprindeligt skulle have fundet sted i september 2020.

Slagelse - 30. maj 2021 kl. 15:03
Af Fleur Sativa

Efter at have været udsat flere gange på grund af coronapandemien kunne både udstilling og konkurrence endelig finde sted. Og torsdag aften blev Marievangsskolen i Slagelse således kåret som vinder af »Skolekunstprojektet 2020«.

Kåringen fandt sted foran Røde Tårn i Træskogården tæt på Slagelse Musikhus og Panorama-biografen, hvor elever, lærere og familie fra de deltagende klasser var mødt op.

Årets tema, der var udvalgt af projektleder Knud Erik Sørensen, lød »fortolkning af et kendt kunstværk«.Og dommerkomitéen besåtnede af Estrid Eriksen, Melahat Turhan og Helle S. Madsen, der er eventkoordinator for Business Slagelse, var imponeret over konkurrencens mange kunstværker og fortolkninger.

For eksempel fortolkede Marievangsskolen »Skriget« af Edvard Munch.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Kåringen af Marievangsskolen fandt sted foran Røde Tårn i Træskogården tæt på Slagelse Musikhus og Panorama-biografen, hvor elever, lærere og familie fra de deltagende klasser var mødt op. I dommerkomitéen sad blandt andre Helle S. Madsen, der er eventkoordinator for Business Slagelse.

- Opgaven stod på tydeligt at se, hvilket ikonisk værk, der stod bag og en nyfortolkning af værket. I vinderprojektet var det tydeligt at se, hvilken kunstner og hvilket værk. Der var stemning, nemlig angst. Nyfortolkningen var corona og med klimaet i fokus. Der var en blanding af fag og mange teknikker var i brug: Sløjd, collage og installation. Det er svært, men i vinderprojektet er det godt lavet, lød det fra Melahat Turhan, da han offentliggjorde vinderen.

Marievangsskolens præmie er et tilskud på 8.000 kroner, der skal gå til en udflugt for klassen til en kunstudstilling eller lignende. Konkurrencens øvrige seks klasser fra Søndermarksskolen, Stillinge Skole, og Skælskør Skole, der blev nr. 2, har alle fået et gavekort på 500 kroner.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk