17. september 2019
Brian Stage er allerede klædt godt på til Affaldsindsamlingen, som finder sted i Skælskør på søndag mellem kl. 13-15.15. Han håber, at mange vil afsætte et par timer til at få gjort Skælskør til et renere sted at leve og bo.
gallery icon

Se billedserie

Brian Stage er allerede klædt godt på til Affaldsindsamlingen, som finder sted i Skælskør på søndag mellem kl. 13-15.15. Han håber, at mange vil afsætte et par timer til at få gjort Skælskør til et renere sted at leve og bo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skønne Skælskør smukkest uden skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skønne Skælskør smukkest uden skrald
Slagelse - 26. marts 2019 kl. 08:34
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skælskør: Alt er jo relativt - også når det kommer til skrald i naturen. Men selv om Danmark umiddelbart er et pænt og nydeligt land uden de helt store problemer med skrald i naturen, hvilket en tur til mange andre lande desværre kan bekræfte, så er det alligevel nemt at få øje på både en tom cigaretpakke, en gammel øldåse, en smidt slikpose eller lignende i vejkanten - uanset om man færdes i bil, på cykel eller til fods. Og kønt er det ikke. Godt for naturen heller ikke. Og hvorfor så egentlig ikke bare samle det op?

Danmarks Naturfredningsforening har siden 2006 stået bag Affaldsindsamlingen, som er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor foreningen opfordrer både skoler, dagtilbud, foreninger, virksomheder og private landet rundt til at tage del i indsamlingen af affald til fælles gavn og glæde.

I stedet for at putte et par mønter eller en seddel i en indsamlingsbøsse, kræver Affaldsindsamlingen en mere fysisk indsats, da indsamlingen handler om at tage affaldssækken i egen hånd for at samle både små og større stykker skrald op, som man møder på sin vej.

I Skælskør tog Brian Stage sidste år selv del i indsamlingen - men da mange bække små som bekendt gør en stor å, har Brian Stage i år valgt at gøre en ihærdig indsats for at mobilisere en hel hær af affaldssoldater i Skælskør.

- Jeg vil gerne prøve at gøre Affaldsindsamlingen mere struktureret i år og få mere opmærksomhed på udfordringen med skrald i naturen og i Skælskør, siger Brian Stage, der af samme grund har involveret flere af byens erhvervsdrivende, som på forskellig vis har vist deres opbakning til projektet.

Skælskør Erhvervsforening har for eksempel givet et bidrag til is og kage til deltagerne, Harboes Bryggeri til drikkevarer. Kosmorama har givet lærredsplads til Affaldsindsamlingen, og Bykontoret forsøger i skrivende stund at nå ud til så mange som muligt. Danmarks Busmuseum har lovet at transportere de flittige affaldssamlere rundt i land og by. Slagelse Kommune at hente det opsamlede affald, og Det Røde Pakhus står på dagen gratis til rådighed som mødested. Derudover har flere andre allerede bidraget med stort og småt - inklusive Brian Stages eget firma Brian Stages Krops-Behandling.dk.

- Der er oprettet en Facebook-gruppe: »Vi tager skraldet i Skælskør og omegn«, hvor det er muligt at melde sig til, udtrykke interesse eller på anden vis engagere sig, siger Brian Stage, der håber, at rigtig mange vil hanke op i affaldssækkene sammen med ham på søndag mellem klokken 13-15.15 . Affaldsindsamlingen begynder fra Det Røde Pakhus klokken 13.

- Denne her dag skal være startskuddet til en mere permanent løsning, så folk kan gå en tur og selv samle affald. Det er allerede sat i værk, ved at der er opsamlingsting til udlån på Restaurant Solsikken og Kobæk Caféen, siger Brian Stage, der også har lavet en fremadrettet aftale med Slagelse Kommune om afhentning af det opsamlede affald.

Men først og fremmest gælder det altså Affaldsindsamlingen nu på søndag, hvor alle er velkomne til at deltage i den gode sags tjeneste at holde Skælskør ren og fri for skrald.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk