19. maj 2019
Bestyrelsen bag Skælskør Bådfart har valgt at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling den 22. januar med henblik på at opløse selskabet. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Bestyrelsen bag Skælskør Bådfart har valgt at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling den 22. januar med henblik på at opløse selskabet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skjelskør V har sejlet sin sidste tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjelskør V har sejlet sin sidste tur
Slagelse - 15. december 2018 kl. 08:31
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skælskør: Med Julemandens ankomst til Skælskør lørdag den 1. december, blev der samtidig sat et trist punktum for turbåden Skjelskør V.

For hvis ikke et vaskeægte julemirakel indtræder, var sejladsen med Julemanden den sidste i Skælskør Bådfart efter 22 år som en fast bestanddel af Skælskør.

- Det er med blødende hjerte, at bestyrelsen for Skælskør Bådfart s.m.b.a. har måttet erkende, at det er nødvendigt at igangsætte en opløsning af Skælskør Bådfart og dermed ophøre med driften og sejlads med turskibet Skjelskør V, lyder det i den redegørelsen fra bestyrelsen, som i dag lander i den elektroniske postkasse hos alle indskydere i foreningen.

Foreningen Skælskør Bådfart blev stiftet i 1996 af en kreds af lokale frivillige ildsjæle, og formålet har fra første færd været at fremme den lokale turisme med drift af turskibet Skjelskør V.

Og mange vil givetvis havde svært ved at forestille sig Skælskør Havn uden det lille »Rasmus Klump« skib i dannebrogsfarver, der i over to årtier har lagt til kaj ved Kajgade, og hvert år er stævnet ud på fjorden omkring 100 gange for at danne en festlig ramme om både bryllupper, firmafester og sommertogter.

- I de seneste år har bestyrelsen haft stadig større og større udfordringer med at tiltrække de fornødne frivillige med de kompetencer, der opfylder kravene fra Søfartsstyrelsen til sejlads med skibet. Vi har ganske enkelt ikke det antal frivillige, vi skal bruge for at kunne fortsætte en sikker drift med skibet, fremgår det videre i redegørelsen.

- Selvfølgelig er det ikke en beslutning, der er morsom at træffe, men det er en nødvendig beslutning. Det skal også være sjovt at drive et selskab, der hviler på et frivillighedsprincip, siger Niels Christian Nielsen, der er formand for Skælskør Bådfart.

Så sent som i juli i år efterlyste Skælskør Bådfart frivillige med gyldigt sønæringsbevis i nærværende avis, men hverken ved den lejlighed eller tidligere har eftersøgningen kastet noget af sig, hvorfor Skælskør Bådfart nu ikke ser anden udvej end at kaste ankeret i vandet for sidste gang.

- Det handler på ingen måde om en utilfredshed med de nuværende frivilliges indsats. Den lille skare har i de seneste år leveret en kæmpe og ulønnet indsats for at tilgodese vores mange kunders ønsker og forventninger, lyder det fra Niels Christian Nielsen, der også er taknemmelig for den store lokale opbakning gennem årene fra lokale firmaer i form af sponsorater og et upåklageligt samarbejde med Bykontoret, VisitVestsjælland og Skælskør Turisme.

Fredag eftermiddag blev de frivillige informeret om beslutningen, og den 22. januar har Skælskør Bådfart indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling alene med en opløsning af selskabet på dagsordenen.

Så hvordan Julemanden skal finde vej til Skælskør i 2019 ved endnu ingen - medmindre altså at et julemirakel indtræder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk