23. marts 2019
Siden 7. oktober har den 46 meter lange coaster ligget til kaj ved Korsør Fæstning. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Siden 7. oktober har den 46 meter lange coaster ligget til kaj ved Korsør Fæstning. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skib ved kajen venter på dansk flag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skib ved kajen venter på dansk flag
Slagelse - 14. november 2018 kl. 11:58
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skibe ligger sjældent i flere uger ved kaj i Korsør Havn, da tid som bekendt er penge, og de tjenes bedst, når der sejles med last.

Flere har dog til Sjællandske bemærket, at den 46 meter lange og syv meter brede coaster »ANN CHRISTINE« har ligget ved kaj ud for Korsør Fæstning i flere uger.

Havneassistent Mads Timmerman fra Korsør Havn oplyser til Sjællandske, at skibet ligger i Korsør, fordi skipperen og rederiet E. A. B. Shipping ønsker at lade skibet have det danske flag agter i stedet for det svenske. Men inden skibet kan registreres i DIS (Dansk International Skibsregister), så skal søfartsmyndighederne i skikkelse af Søfartsstyrelsen gennemgå skibet. Og det tager noget tid. Skibet lagde til i Korsør den 7. oktober. Når det har fået det danske flag, skal det efter Sjællandskes oplysninger hedde »AMALO« og hører hjemme i Esbjerg.

Det er bygget på et tysk væft i 1938. Før »ANN CHRISTINE«, som det fik i 1985, hed det »ORPHEUS« (1984), »CEPHEUS« (1965) og »GORCH FOCK« (1938) .

Generelt er det de senere år blevet et kvalitetsstempel at lade skibe sejle under dansk flag.

Blandt andet rederiet J. Lauritzen har ladet flere af deres gastankskibe skifte til Dannebrog begrundet med styrket konkurrenceevne i Dansk International Skibsregister, som er tæt på at være ligeså konkurrencedygtigt som Malta, Singapore og Isle of Man.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk