16. januar 2019
Gaderne var fyldte med store motorer i alle tænkelige afskygninger til Drengerøvsaftens 10-års-jubilæum. Det samme var havnen, der blev gæstet af denne og andre speedbåde.Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Gaderne var fyldte med store motorer i alle tænkelige afskygninger til Drengerøvsaftens 10-års-jubilæum. Det samme var havnen, der blev gæstet af denne og andre speedbåde.Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: Drengerøvsaften fejrede jubilæum med manér

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: Drengerøvsaften fejrede jubilæum med manér
Opdateret 26. maj 2018 kl. 10:06
Slagelse - 26. maj 2018 kl. 06:11
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er absolut ikke kun fuldvoksne mænd med store muskler og i lædervest, der kan være drengerøve. I hvert fald ikke i Skælskør. For til årets Drengerøvsaften var det både herrer og damer, drenge og piger - i absolut alle aldre - der kiggede på de mange udstillede motorcykler og biler. På brandbiler og faldskærmsudspringere.

Drengerøvsaftenen startede på slaget 16 med et par ord fra Skælskør Erhvervsforenings formand Pia Kimer, der takkede de mange udstillere og frivillige, inden hun gav mikrofonen videre til Harboes Direktør Bernd Griese, der officielt åbnede årets 10-års-jubilæumsudgave af Drengerøvsaften. Han overrakte en buket blomster til Adalbert Oschischnig, der var manden, som fik ideen til hele dette efterhånden voldsomt store arrangement.

- Jeg er bare så glad - det er fedt det her. Jeg er også lidt stolt, hvis jeg skal sige det. Men det er folkene, som kommer, der skaber arrangementet, siger Adalbert Oschischnig, om Drengerøvsaftenen, som formentlig også i år blev besøgt af omkring 15.000 mennesker - det er for tidligt at sige ved avisens deadline.

Efter den officielle åbning, gik der ikke lang tid, førend at den første motor gav et bestialsk brøl fra sig, og de fortsatte så herfra og frem.

Omkring klokken 18 var gaderne og havnen så tætpakkede, som de næsten kunne blive.

Det myldrede til. Med mænd i læderveste, kvinder i læderbukser - men også både mænd og kvinder, i skjorte og spadseredragt. Og børn i alle aldre. For her er plads til alle - både ved udstillingerne og i de åbne forretninger.

Og humøret var højt. Der var gratis popcorn flere steder. Der var candyfloss. Drengerøvsmad i forskellige former. Og så var der fadøl i uendelige baner - Bernd Griese havde i hvert fald i sin velkomsttale lovet, at ølhanerne ikke ville løbe tør denne aften.

En af dagens absolut yngste deltagere var den blot 18-dage-gamle dreng Valdemar, der var med sin mor og far, Dennis og Charlotte Beck Rønnholm med Hjemmeværnets delegation til Drengerøvshavn - allerede iført camouflage.

I den anden ende af skalaen finder vi 85-årige Erik Michaelsen, der er fra Korsør, hvor han også er en del af veteranmotorcykelklubben.

- Jeg kører jo motorcykel - det stopper man ikke lige med igen. Jeg bliver i hvert fald ved, så længe jeg kan, siger Erik Michaelsen. - Jeg købte min Sunbeam-motorcykel hos Poul Olsen i Slagelse i 1956. Den har jeg kørt på nu i 62 år, forklarer han.

Faktisk har han sin motorcykel udstillet på Drengerøvsaftenen - men Sjællandske møder ham på vej i en helt anden retning - på vej mod en god grillpølse. Og det kan man ikke lige lave om på, når man samtidig skal ændre retning i menneske- og motorcykelmylderet i Algade og alle de andre involverede gader.

Men mylder er godt. Især for Skælskør Erhvervsforening, der arrangerer aftenen. Og hvem ved, måske bliver Drengerøvsaften 2019 endnu større endnu?

Drengerøvsaften 2018 varede officielt frem til klokken 22, hvor der skulle sluttes af med et festfyrværkeri af ekstra store dimensioner. Så længe kunne Sjællandske dog ikke blive ved festen grundet den føromtalte deadline.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk