22. maj 2019
Overfaldet på den ældre mand skete på parkeringspladsen ved Lidl på Motalavej.
gallery icon

Se billedserie

Overfaldet på den ældre mand skete på parkeringspladsen ved Lidl på Motalavej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sag om tvangsudsmiding på Motalavej slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sag om tvangsudsmiding på Motalavej slut
Slagelse - 04. august 2018 kl. 06:16
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om de to familier på Motalavej, som BoligKorsør ophævede lejemålene for, da en søn fra hver familie i juni 2017 ved Retten i Næstved blev dømt for vold og røveri begået på Motalavej, er slut.

Begge familier er fraflyttet deres lejemål, som Boligretten fastslog den 28. maj i år, at de skulle. Det oplyser formand for BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren til Sjællandske. Den sidste familie afleverede nøglerne til lejligheden den 31. juli.

- Det har været en lang og tidskrævende sag at nå hertil, men jeg er også glad for, at såvel statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Søren Pape (K) efterfølgende har haft fokus på at ændre lovgivningen, så boligselskaberne langt hurtigere kan slippe af med beboere, der dømmes for kriminalitet begået der, hvor de bor, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Den ene familie havde i første omgang anket Boligrettens afgørelse om, at der skulle ske fraflytning straks til Landsretten, hvorefter familien kunne blive boende. Men anken om fraflytningsdommen blev ifølge Ebbe Jens Ahlgren trukket tilbage, og familien flyttede. Landsretten skal fortsat tage stilling til de sagsomkostninger, som Boligretten har pålagt familien.

Ebbe Jens Ahlgren er glad for, at sagen viser, at det godt kan svare sig at kæmpe for tryghed for BoligKorsørs godt 7000 lovlydige lejere.

- Jeg håber, at sagerne fra Motalavej får andre unge mennesker i udsatte boligområder i hele Danmark til at tænke over de alvorlige konsekvenser, det kan medføre for deres familie, hvis de begår alvorlig kriminalitet, der hvor de bor, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Det var den 12. marts 2017, at de dømte drenge på dengang henholdsvis 16 år og 17 år deltog i et overfald på en ældre mand på parkeringspladsen ved Lidl, hvor den 16-åriges fingeraftryk blev fundet på den overfaldnes bil. Senere samme aften truede de med en pistollignende genstand en vagt og fik adgang til Kvarterhuset på Motalavej. Den 12. juni 2017 blev de idømt et års fængsel for vold og røveri. De ni måneder blev gjort betinget, hvorfor de blev løsladt efter at have siddet varetægtsfængslet i tre måneder.

Begge de nu fraflyttede familier af anden herkomst end dansk har boet meget længe på Motalavej, hvor de dømte drenge derfor er født og opvokset.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk