25. oktober 2021
Søndermarksskolen er en af de skoler, der har søgt om kortere skoledage. Her ses nogle af skolens 5. klasse elever i fuld sving ved en skolefest tilbage i 2012. Privatfoto
Søndermarksskolen er en af de skoler, der har søgt om kortere skoledage. Her ses nogle af skolens 5. klasse elever i fuld sving ved en skolefest tilbage i 2012. Privatfoto
Foto: Kirkebyerne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SFO'er spænder ben for kortere skoledage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SFO'er spænder ben for kortere skoledage
Opdateret 14. marts 2016 kl. 14:04
Slagelse - 14. marts 2016 kl. 14:00
Af Camilla Steffensen

Da uddannelsesudvalget for nylig skulle mødes, var det blandt andet for at diskutere, om skolerne skulle have lov til at skære i skoledagens længde - for i stedet at bruge pædagogernes tid fra den understøttende undervisning på anden vis.

Ansøgningerne fra skolerne blev dog ikke imødekommet på mødet.

- Der er nogle økonomiske udfordringer, som vi bliver nødt til at få afdækket, før vi kan tage stilling, fortæller Johnny Persson (V), formand for uddannelsesudvalget.

- I Slagelse er den nye skolereform finansieret ved at nedsætte timeantallet i SFO'erne. Skal skoledagen gøres kortere, nytter det derfor ikke noget, at SFO'erne skal udvide deres åbningstid for de samme penge, fortsætter formanden.

De skoler, som allerede har sendt en ansøgning af sted, er Klostermarken Skole, Søndermarksskolen, Baggesenskolen og Nymarkskolen, og ifølge skolechef Per Kensø er der flere ansøgninger på trapperne.

Niels Christian Nielsen (S), medlem af uddannelsesudvalget, mener, at de kortere skoledage kan være en god idé.

- Jeg mener, at skolerne skal have tilladelse til at benytte rammerne i den nye skolereform optimalt, så eleverne kan blive så dygtige, som de kan.

Det er ikke afgørende for mig, om skoledagen bliver kortere, men derimod er det vigtigt, hvilket udbytte eleverne opnår, når de er i skole, fortæller Niels Christian Nielsen (S).

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk