5. juni 2020
Forskernes arbejde munder ud i en rapport, som dem, der besvarer spørgeskemaer, kan få. Foto: SDU
Forskernes arbejde munder ud i en rapport, som dem, der besvarer spørgeskemaer, kan få. Foto: SDU
Foto: STEFAN KRISTENSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SDU spørger om corona og arbejdsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SDU spørger om corona og arbejdsliv
Slagelse - 21. maj 2020 kl. 14:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forskergruppe på SDU Slagelse undersøger, hvordan coronakrisen påvirker de ansatte på små og mellemstore virksomheder.

slAgelse: En forskergruppe på Syddansk Universitets afdeling i Slagelse er i gang med at undersøge, hvordan coronakrisen påvirker medarbejderne i små og mellemstore, danske virksomheder. Undersøgelsen skal bidrage til en større viden om de konkrete ændringer, der er sket i virksomhederne, og hvordan de opleves af medarbejderne.

Undersøgelsen koncentrerer sig om HR og personaleledelse i en situation, hvor mange arbejder hjemmefra, nogle skal løse andre opgaver, end de er vant til, og nogle er sendt hjem ved brug af en af regeringens hjælpepakker.

I undersøgelsen bliver medarbejderne via spørgeskemaer spurgt om arbejds- og personaleforhold før og under coronakrisen, og hvordan de oplever de ændringer, som sker på arbejdspladsen. Blandt andet bliver der spurgt ind til, hvordan virksomheden informerer medarbejderne om ændringerne, om der afholdes nogen form for sociale aktiviteter for medarbejderne i nedlukningsperioden, og hvordan medarbejderen helt konkret er blevet påvirket arbejds- og følelsesmæssigt under krisen.

Ph.d. og lektor Martin Senderovitz indgår i forskergruppen.

- De data, som vi indsamler hos medarbejderne, er værdifuld viden for danske virksomheder nu og i tiden fremover. Det er yderst vigtigt at vide, hvordan væsentlige forandringer påvirker de ansatte, og hvordan de påvirker medarbejdernes arbejdsglæde, motivation og energi, siger han, og fortsætter:

- Her kan forhold som for eksempel hvordan virksomheden informerer om væsentlige ændringer, og om den formår at fastholde et socialt liv og fællesskab blandt de ansatte, være væsentlige elementer til at bibeholde den gode trivsel på arbejdspladsen. Det er helt klart, at de store ændringer, som foregår i virksomhederne i denne tid, har stor betydning for vores trivsel på jobbet.

Spørgeskemaerne er sendt ud til medarbejdere i et bredt udsnit af små og mellemstore virksomheder i Danmark, og undersøgelsen skal munde ud i en forskningsrapport.

Interesserede kan finde spørgeskemaet på www.sdu.dk/cks2020.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk