22. marts 2019
Rynkerne er landet!
gallery icon

Se billedserie

Rynkerne er landet!
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rynkeby kom sikkert til Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rynkeby kom sikkert til Paris
Slagelse - 08. juli 2018 kl. 15:16
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 1300 kilometer har de hver især præsteret på de syv dage, og det er noget, som gør den debuterende holdkaptajn Niels Urban pavestolt:

- De har bare gjort det SÅ godt, siger kaptajnen, som også er helt bevidst om det store ansvar, der automatisk følger med lederrollen.

- Er det lidt ligesom at have 50 »børn«?

- På en måde. Man skal hele tiden holde øje med de små signaler, rytterne udsender. Finde ud af, hvem der er mest trætte og har brug for lidt ekstra opmuntring. Nogle hviler mere i sig selv, mens andre har det bedst med mange omkring sig - det er meget individuelt, men det er også mit job at være opmærksom på dem alle, siger kaptajnen, som naturligvis også har trukket på vicekaptajn Ole Olsens store erfaring.

- Jeg har lært virkelig meget af Ole - og uden ham, var jeg nok ikke nået hertil, erkender Niels Urban.

Bibi Gyldenlykke fra Sorø er gift med kaptajnen, og hun har i år været med på serviceholdet, hvor hun blandt andet har sørget for logistikken, hver gang holdet skulle overnatte et nyt sted. Checke ind og ud, nøgler til værelser, internet-koder m.m.

- Hvordan var det at skulle klare alle de praktisk opgaver for kaptajnen?

- Det er såmænd ikke så meget anderledes end i det daglige, smiler hun.

Dog har hun nu fået et førstehånds-indtryk af, hvor stort hele Rynkeby-konceptet efterhånden er blevet.

- Det er meget, meget stort. Og man lærer hinanden at kende på en helt speciel måde, når man er sammen så intenst, som vi har været i en hel uge, siger hun.

Det er en følelse, alle på holdet kan nikke genkendende til. Man knokler, sveder, græder og griner i flok. Fællesskabet blomstrer, og der knyttes varige venskaber.

Efter afskedsfesten lørdag aften vælger nogle at blive i Paris et stykke tid, mens andre længes efter at komme hjem og sove i sin egen seng.

Holdkaptajnen og fruen puster lige ud en dag i Paris, før turen går hjemad i en af Rynkeby-bilerne.

- Har I gjort jer nogle tanker om turen til næste år?

- Nu skal det hele lige synke ind, og vi skal evaluere på turen. Det er jo en læringsproces, hvor man altid kan blive bedre og lære af sine erfaringer. Men mon ikke, vi begge to også er at finde her om præcis et år, spår kaptajnen.

Hvor mange penge, samtlige Rynkeby-deltagere i alt har samlet ind til børn med kritisk sygdom, vides endnu ikke. Det bliver først offentliggjort til efteråret. Men sidste år nåede det samlede beløb op på 62,2 millioner kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk