13. december 2019
Den nye forenings formand er Anne Engelbrechtsen fra Slagelse, som lever og ånder for den ægte pigtrådsmusik.
gallery icon

Se billedserie

Den nye forenings formand er Anne Engelbrechtsen fra Slagelse, som lever og ånder for den ægte pigtrådsmusik.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rockmusik skaber livsglæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rockmusik skaber livsglæde
Slagelse - 11. august 2019 kl. 18:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag aften var der stiftende generalforsamling på »Rockens Rødder« - en forening, som hylder pigtrådsmusikken fra 50'erne og 60'erne. Da avisen besøgte Kulturhuset, hvor det foregik, var der tilmeldt 67 medlemmer af foreningen, som også fik valgt bestyrelse med mere. Formand Anne Engelbrechtsen var meget tilfreds med fremmødet:

- Nu er vi kommet i gang, og jeg håber, at mange flere vil få øjnene op for vores lille forening, siger hun.

Selv er hun fuldstændig fortabt i musikken, som giver hende ren livsglæde:

- Jeg er jo diagnostiseret bipolar, så for mig er musikken faktisk den bedste medicin, jeg kan få, siger hun til Sjællandske.

Hun henviser blandt andet til engelsk forskning, som viser, at musik kan have en opkvikkende og helbredende virkning på mange mennesker.

- Jeg har læst, at musikken kan udsætte demens i fem-seks år. Og ellers gør den jo bare en i rigtig godt humør, konstaterer hun.

Som helt ung lyttede hun til den fremadstormende rock- og pigtrådsmusik i 60'erne, som siden har slået dybe rødder i hende.

- Jeg så alle koncerterne i Slagelse Lystanlæg med Hitmakers, Rocking Ghosts, Defenders og mange flere. Og jeg kan bare ikke få nok af den glade musik, siger hun.

Det er også derfor, Rockens Rødder nu er blevet en realitet. Her vil fortrinsvis modne mænd og kvinder holde fast i musikken fra den gang og arrangere koncerter, udflugter, foredrag med mere.

Åbningskoncerten finder sted den 7. september i Korsør Kulturhus med bandet »Chimbo's Revival« og »Rock'n'roots«, hvoraf sidstnævnte er foreningens husorkester, som også gav smagsprøver på deres kunne lørdag aften:

- Det var pragtfuldt. Og ekstranummeret var Johnny B. Goode, som virkelig fik folk ud på dansegulvet, fortæller Anne Engelbrechtsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk