23. juni 2021
Siang Jiang i Slagelse ejes og drives af søskendeparret Peter Chou Lin og Li Lin. De har begge glædet sig til at genåbne men har valgt at vente, indtil de var helt sikre på, at de var klar til at modtage gæster. Og det er de nu.
Siang Jiang i Slagelse ejes og drives af søskendeparret Peter Chou Lin og Li Lin. De har begge glædet sig til at genåbne men har valgt at vente, indtil de var helt sikre på, at de var klar til at modtage gæster. Og det er de nu.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Restaurant udskød åbning to uger: Alt øl og sodavand var blevet for gammelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Restaurant udskød åbning to uger: Alt øl og sodavand var blevet for gammelt

Restauranten fik allerede lov til at åbne for to uger siden, men først i morgen inviteres gæster indenfor. Det skyldtes blandt andet, at alt øl og sodavand var blevet for gammelt under nedlukningen.

Slagelse - 05. maj 2021 kl. 15:03
Af Fleur Sativa

I Siang Jiang i Slagelse har man brugt ekstra god tid til at forberede sig på at genåbne.

- Vi har én der. To dér. Og flere herhenne også.

Peter Chou Lin viser rundt i restauranten Siang Jiang i Slagelse og peger i alt ni forskellige stationer med håndsprit ud. I morgen, torsdag, åbner han nemlig restauranten for første gang siden landets nedlukning i december. Og til det har han forberedt sig særligt godt.

Allerede den 21. april måtte gæster nemlig ifølge regeringen tage plads om restaurantens borde. Men Peter Chou Lin, der ejer og driver Siang Jiang med sin søster, Li Lin, valgte at udskyde åbningen, til alt var på plads.

- Vi har været nødt til at foretage en stor rengøring af restauranten. Vi har trods alt haft lukket i cirka et halvt år nu. Og for det andet kunne vores leverandør ikke nå at levere vores varer i tide, forklarer han.

Nye varer, nyt personale

Genåbningen af indendørs servering den 21. april skete som led i en fremrykket genåbningsplan, som regeringen offentliggjorde fredag den 16. april. Med andre ord lige før en weekend og altså ikke tids nok til, at Peter Chou Lin kunne nå at åbne.

- Vi manglede jo drikkevarer. Alt øl og sodavand var blevet for gammelt. Og vi kan ikke tillade os at servere gamle varer for vores gæster, siger han og peger på, at det derfor i dag er smidt ud og erstattet af nye varer.

Derudover har restaurantejeren været nødt til at læse en ekstra gang op på de gældende retningslinjer og ansætte nyt personale.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Peter Chou Lin har foruden at skifte varelager været nødt til at ansætte nyt personale, før han kunne åbne restauranten i Slagelse. Foto: Anders Ole Olsen

- Det er klart, at når vi har haft lukket ned så længe, så er der nogle, der har fået job andre steder. Og nogle er rykket til andre byer for at begynde at læse, forklarer Peter Chou Lin.

Færre spisende gæster

Med både håndsprit, friske varer og personalet på plads er ejeren af Siang Jiang dog nu med egne ord »100 procent klar til at åbne og invitere gæster indenfor«.

"Vi plejer at have mange gæster. Og derfor er det vigtigt, at vi har fokus på, at vi holder god afstand, får gjort rent og spritter af"
- Peter Chou Lin, ejer, Siang Jiang

I restauranten skal der sikres en meter mellem bordene og to kvadratmeter per gæst. Men for at være på den sikre side, bliver der højest lukket 150 spisende gæster ind ad gangen, fortæller Peter Chou Lin, der ellers råder over 400 kvadratmeter.

Det giver ham ifølge gældende retningslinjer lov til at have 200 gæster siddende, hvilket er 30 færre, end han normalt - før coronapandemien - har haft plads til.

- Vi plejer at have mange gæster. Og derfor er det vigtigt, at vi har fokus på, at vi holder god afstand, får gjort rent og spritter af, fastslår Peter Chou Lin, der har særligt fokus på netop hygiejnen, idet Siang Jiang primært sælger buffet.

Håndsprit og handsker

- Som det første, når gæster kommer ind i restauranten, står der en stander med håndsprit. Vi opfordrer alle til at bruge den. Og så sørger vi for god rengøring i buffeten, hvor der også er håndsprit og engangshandsker hele tiden, forklarer han.

Peter Chou Lin tror således stadig på buffeten som koncept trods corona.

Artiklen fortsætter efter billederne...

Hygiejnen er i fokus, når Siang Jiang i Slagelse i morgen, torsdag, inviterer gæster ind til den store, kinesiske buffet, som restauranten er kendt for. Foto: Anders Ole Olsen

Tape skal sikre, at alle gæster holder god afstand rundt om buffeten. Her ses Peter Chou Lin med køkkenchefen, Young Hui Hu. Foto: Anders Ole Olsen

- Restauranten (Siang Jiang, red.) har eksisteret i så mange år nu - mere end 31 år - og gæsterne kan opleve nogle ting, som de ikke kan opleve på en a la carte restaurant. Hvis du kommer på en a la carte restaurant, bestiller du måske en forret, hovedret og en dessert. Her kan du smage rigtig mange ting, forklarer han og peger på, at buffeten byder på både sushi, kinesiske retter og mongolsk barbecue

- Og man kan også få desserter, kaffe og frugt. Vi har endda en chokoladefontæne. Så vores buffet er en oplevelse for sig selv - især for familier, hvor alle kan få noget, som de kan lide, vurderer Peter Chou Lin, der på første åbningsdag har tjekket de første 60 bookinger ind. Et antal, han er tilfreds med.

Glad for afskaffelse af 30-minutters-reglen

- Vi vil ikke have for mange på én gang. For vi vil hellere kunne køre det stille og roligt, så personalet kan følge med - både i køkkenet og med servering. Og så vi kan holde øje med, om folk overholder reglerne, siger restaurantejeren, der dog er glad for afskaffelsen af 30- minutters-reglen.

"Det er, ligesom man siger: Kinesere er arbejdsnarkomaner. Vi får større livsglæde ved at tage på arbejde end at sidde på sofaen"
- Peter Chou Lin, ejer, Siang Jiang

Flere gæster kommer nemlig normalt forbi uden at bestille bord på forhånd, fordi de »pludselig« får lyst til kinesisk, mener han.

- Det kan være, at folk er ude at shoppe. Og så bliver de sultne, forklarer Peter Chou Lin, der ligesom søsteren, Li Lin, glæder sig til at byde alle gæster velkomne. Så længe de i hvert fald har et gyldigt coronapas.

- Vi elsker at arbejde. Det er ikke vores natur at sidde derhjemme. Det er, ligesom man siger: Kinesere er arbejdsnarkomaner. Vi får større livsglæde ved at tage på arbejde end at sidde på sofaen og se serier, siger Peter Chou Lin med både selvironi og humor intakt ovenpå den lange nedlukning.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk