25. september 2021
Den udsendte viking fra Trelleborg, Jonas S. Christiansen, som institutioner i øvrigt kan leje til at komme og fortælle om vikingetiden, får her assistance fra Ellinoe Theil og Elino Casiérra i forbindelse med sin fortælling om, hvordan Odin mistede sit øje og fik to ravne. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Den udsendte viking fra Trelleborg, Jonas S. Christiansen, som institutioner i øvrigt kan leje til at komme og fortælle om vikingetiden, får her assistance fra Ellinoe Theil og Elino Casiérra i forbindelse med sin fortælling om, hvordan Odin mistede sit øje og fik to ravne. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ravneredens børn i vikingetiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ravneredens børn i vikingetiden

Efter et år med aflysninger blev der holdt alletiders vikingefest i Børnehaven Ravnereden ved Lille Egede Friskole mellem Skælskør og Korsør.

Slagelse - 11. juni 2021 kl. 12:49
Af Arne Svendsen

Der var vikingehjelme på hovederne, sværd af gummi i bælterne og flotte gyldne armbånd på mange børns håndled i Børnehaven Ravnereden ved Lille Egede Friskole torsdag.

Her var der nemlig fest for børnene med vikinger som tema. Og den fest var tiltrængt, mener børnehavens leder Charlotte Moberg Strand, der kan se tilbage på et år, hvor blandt andre fastelavnsfesten og bedsteforældredagen måtte droppes på grund af corona.

- Og selvom hverdagen har budt på godt børneliv, så har visheden om alle de fejringer, som børnene er gået glip af, gjort ondt. Så nu fortjente børnene en fest. Samtidig ville vi gerne markere, at vi forhåbentlig går mod lysere tider, og at både børn, personale og forældre har klaret det sidste år helt ubeskriveligt flot, siger Charlotte Moberg Strand.

Viking på besøg

Vikingetiden er ikke et ukendt tema for institutionen.

Børnehavens to stuer hedder således Hugin og Munin efter Odins to ravne. Og hvad disse to fugle kunne, fik børnene en levende beskrivelse af torsdag, hvor en »rigtig« viking fra vikingeborgen Trelleborg i skikkelse af Jonas S. Christiansen dukkede op, da alle børnene blæste i deres vikingehorn.

Her fortalte han blandt andet historien om, hvordan Odin mistede sit ene øje, men til gengæld fik klogskab og de to ravne, som fløj ud i hele verden og kom tilbage med mange oplysninger, som de fortalte vikinge-guden.

Det var en fortælling, som holdt børnene fangen hele vejen igennem og fik mange små kommentarer undervejs.

Mjød og knoglekast

Senere på dagen var der mange forskellige aktiviteter. For eksempel kast med Thors hammer og vikingekampe.

Der var også arrangeret knoglekast, efter at børnene have gnavet sig gennem bunker af kyllingelår.

Børnene fik også serveret »mjød«, hvilket de havde glædet sig meget til, og om eftermiddagen blev der serveret Yduns æbler, som ifølge fortællingerne skulle sikre evig ungdom.

Sjællandske talte undervejs med fem-årige IsabelIa Halling Elmhøj og seks-årige Alma Udengaard Christensen, der var glade for alle de mange vikinge-aktiviteter.

. - Min oldefars tit-tip-oldefar drak mjød af et rigtigt horn, fortalte Alma Udengaard Christensen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk