30. marts 2020
Harboes Bryggeri modtager om cirka en måned et nyt vartegn i form af en 3,5 meter høj bronzeskulptur, der er skabt af prins Henrik. Her ses en mindre udgave af værket, som allerede nu står i Harboes udstillingsbygning. Foto: Mette Kjær Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Harboes Bryggeri modtager om cirka en måned et nyt vartegn i form af en 3,5 meter høj bronzeskulptur, der er skabt af prins Henrik. Her ses en mindre udgave af værket, som allerede nu står i Harboes udstillingsbygning. Foto: Mette Kjær Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prins Henriks sidste værk skal stå i Skælskør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Henriks sidste værk skal stå i Skælskør
Slagelse - 23. marts 2018 kl. 05:15
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To hænder der holder om et hjerte. Det forestiller Harboes Bryggeries nye vartegn. Et vartegn, der er blevet skabt af prins Henrik specielt til skælskørbryggeriet - med bryggeriets arbejdsånd som inspiration.

arrow Læs også: Se billederne: Sådan mindedes Fredensborg prinsen for et år siden

Det kunne direktør Bernd Griese fortælle, da Harboes Bryggeri lagde lokaler til Skælskør Erhvervsforenings årlige generalforsamling onsdag aften.

- Værket forestiller to arbejdsomme hænder og hjertet på rette sted, fortæller Bernd Griese.

Der er tale om en skulptur, der tydeligt sætter streg under det mangeårige venskab, som bryggeridirektøren og prins Henrik havde.

- Prins Henrik besøgte mig i 14 dage i mit sommerhus i Spanien, og der opstod ideen til skulpturen, fortæller Bernd Griese.

I Harboes nye udstillingsbygning står allerede en mindre udgave af skulpturen, hvor hjertet er forgyldt. Om omtrent en måned ankommer så den 3,5 meter høje bronzeskulptur, der skal stå uden for bryggeriet.

- Denne skulptur er det sidste kunstværk, prins Henrik nåede at skabe, inden at han skulle gå bort alt for tidligt, siger Bernd Griese, der også i mange år har dyrket dragebådssejlads med prins Henrik og blandt andet sponsoreret hjemtagningen af og istandsættelsen af den klassiske dragebåd »White Lady« til prinsen.

Dragebåden står nu i øvrigt også i Harboes udstillingsbygning sammen med dragebåden »Nanok«, der blev skænket til kronprins Frederik.

Prins Henrik afgik ved døden efter kortere tids sygdom den 13. februar.

arrow Henriks død har banet vej for Frederik og Mary
13. februar 2019 kl. 04:30 Opdateret: kl. 04:30
arrow Sådan vil dronning Margrethe mindes Prins Henrik
15. januar 2019 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:20
arrow Muligt brud på tavshedspligt i forbindelse med prins Henriks død
13. marts 2018 kl. 07:36 Opdateret: kl. 07:38

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk