19. juni 2021
»Da efteråret trak sine spor over din hud« (et citat af sangeren Leonard Cohen) er titlen på portrættet af hustruen siden 1965 Lise Frøkjær-Jensen, som Sven Frøkjær-Jensen fik med på udstillingen i Hillerød.
gallery icon

Se billedserie

»Da efteråret trak sine spor over din hud« (et citat af sangeren Leonard Cohen) er titlen på portrættet af hustruen siden 1965 Lise Frøkjær-Jensen, som Sven Frøkjær-Jensen fik med på udstillingen i Hillerød.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Portræt af hustru fik Sven ind på udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Portræt af hustru fik Sven ind på udstilling

Slagelsekunstner fejrer 10 års jubilæum med optagelse på internordisk portrætudstilling på Frederiksborg Slot.

Slagelse - 06. maj 2021 kl. 09:18
Af Arne Svendsen

Den 7. maj giver Frederiksborg Slot offentligheden adgang til den store internordiske udstillling, Portræt Nu, hvor udvalgte kunstnere fra hele norden giver deres bud på, hvordan et godt portræt skal se ud.

Blandt de udvalgte er 77-årige Sven Frøkjær-Jensen fra Slagelse, der fik et portræt af sin hustru Frøkjær-Jensen gennem nåleøjet til udstillingen.

- Det er ganske særligt at blive udvalgt til denne udstilling, som er åben for nordiske kunstnere, og hvis censorer kommer fra fornemme museer i England, Skotland, Rusland og Danmark, fortæller Sven Frøkjær-Jensen.

Han er ældste deltager og kan samtidig markere 10 års jubilæm som kunstner. En karriere der startede efter pensioneringen fra jobbet som lektor på Slagelse Gymnasium, og som allerede i 2011 indbragte ham titlen som årets kunstner i Slagelse.

En stor glæde

Sven Frøkjær-Jensen fortæller, at rigtig mange kunstnere først sendte deres værk ind til elektronisk bedømmelse.

- Herefter blev 354 værker indkaldt til en fysisk censurering, og til slut var jeg så heldig at være blandt de 150 udvalgte til udstillingen, som kan ses hele sommeren. Det er en stor glæde for mig. Frederiksborg Slots udstilling i Hillerød noget ganske særligt for mig. Hillerød som kunstby står ligesom Slagelse mit hjerte nær. Det var her jeg første gang kom ind på en censureret udstilling, tre år før jeg debuterede på Kunstnernes Sommerudstilling i 2011. Og siden har jeg udstillet adskillige gange i byen, fortæller Sven Frøkjær-Jensen.

Han fortæller videre, at når man begynder som kunstner i en alder af 67 år, så mangler man sikkerhed, netværk og mest af alt tid.

- I løbet af de år der er gået, har jeg fået lov til at udstille mange steder og virkeliggøre mange projekter, men alderen sætter en grænse for, om jeg kan nå alt det, som ligger i mine muligheder, siger Sven Frøkjær-Jensen.

Med mange steder

Han beskriver sine 10 år som en spændende og meget givende rejse ind i et fuldstændig ukendt land, hvor resultaterne har været langt større, end han kunne have forventet.

- Det er blevet til mange udstillinger i USA og Europa, ligesom jeg har fået priser for mine arbejder og for eksempel er blevet udvalgt til at holde workshop om kunst i Oregon, USA med ophold og løn betalt. Jeg har lært mange inspirerende og venlige kunstnerkolleger at kende. Lige fra den amerikanske avantgaredekunstner Blanka Amezkua, som jeg har udstillet hos i Athen, til så mange gode danske kunstnere både i Slagelse og i Odsherred, hvor jeg arbejder en del af året, siger sven Frøkjær-Jensen.

Han kalder det spændende at arbejde internationalt, men er også meget tilfreds med at være aktiv kunstner i Slagelse, hvor han som medlem af kunstnergruppen ART4 har kunnet virkeliggøre adskillige nytænkende projekter. Blandt andet i forbindelse med Slagelse Festuge.

Mange fremtidsplaner

Han håber på at kunne blive ved mange år endnu, for der ligger en række projekter og venter på at se dagens lys.

- At sidde hjemme i sit atelier og skabe værker, som derefter bliver udstillet for eksempel i New York eller Krakow er meget tilfredsstillende. Nogle gange er det svært at tro på, at det kan lade sig gøre, men jeg har lært, at man skal være ligeglad med sin alder, sine betænkeligheder og alle hindringerne og i stedet kaste sig ud i det, der er nødvendigt. Så går det nok alt sammen, siger Sven Frøkjær-Jensen.

Ud over Frederiksborg Slot deltager han i en udstilling på et museum i Petrovac i Montenegro hele sommeren.

- Jeg skal også forberede et projekt i Odsherred, som jeg venter mig meget af, siger Sven Frøkjær-Jensen, der har tre børn, blandt andre den kendte tv-vært Cecilie Frøkjær, og otte børnebørn.

Streamet fernisering

Udstillingen Portræt Nu har fernisering den 6. maj. På grund af corona streames den. Den kan ses på dette link: https://www.facebook.com/events/464791057971330/

Dagen efter åbner udstillingen for offentligheden og er åben hele sommeren.

Du kan læse mere om Sven Frøkjær-Jensen på www.svenfroekjaer.com eller www.sommergalleriet.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk