5. juni 2020
Forebyggelses- og Seniorudvalget skal på tirsdag træffe beslutning om, hvorvidt man ønsker at indgå i samarbejde og dermed driftsfinansiering omkring etablering af Korsør Hospice.
Forebyggelses- og Seniorudvalget skal på tirsdag træffe beslutning om, hvorvidt man ønsker at indgå i samarbejde og dermed driftsfinansiering omkring etablering af Korsør Hospice.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere skal drøfte hospice-planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere skal drøfte hospice-planer
Slagelse - 09. august 2019 kl. 06:20
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På tirsdag skal medlemmer af Forebyggelses- og Seniorudvalget i Slagelse Kommune mødes og diskutere fremtiden for Korsør Hospice. Mere specifikt i forhold til kommunens eventuelle rolle - ikke mindst i forhold til økonomien.

arrow Læs også: Ældrerådet siger nej til hospice

Region Sjælland har - som tidligere fortalt i Sjællandske - oplyst, at de ikke i øjeblikket ønsker at indgå en aftale omkring drift af hospicepladser på Korsør Hospice. Den melding får dog ikke folkene bag Korsør Hospice til at skrinlægge deres planer, hvor der allerede er afsat 6,8 millioner kroner på Finansloven til projektet - disse penge er dog primært øremærket ombygning og indretning.

En større udgift er selve driften - herunder aflønning af personale, husleje med mere. Dette beløb er anslået til at andrage mellem 16 og 20 millioner kroner årligt - afhængig af antallet af hospicepladser og personale.

Initiativtagerne til Korsør Hospice ønsker, at der ses på alternative muligheder for, at der kan etableres hospicepladser på Korsør Sygehus, gerne i kombination med andre funktioner. Derfor har Slagelse Kommunes administration udarbejdet følgende scenarie:

»Til en start etableres to hospicepladser i kombination med 10 restitutionspladser på det tidligere Korsør Sygehus. Efter behov vil der være mulighed for at tilpasse antal hospicepladser. Hospicepladser forudsætter specialiserede medarbejdere, der er uddannet til og har erfaring med netop denne gruppe af patienter. Administrationen vurderer, at den ovenfor beskrevne model for indledningsvis at etablere to hospicepladser i kombination med 10 restitutionspladser giver god mening. Kombinationen med 10 restitutionspladser vil samtidig løse en aktuel udfordring, hvor der ses et stigende behov. Denne model er fleksibel og dermed fremtidssikret, da der vil være mulighed for løbende at justere anvendelsen af pladserne, afhængigt af det konkrete behov«.

Tilbage står nu, hvordan driften skal finansieres, såfremt kommunen vælger at gå aktivt ind i et samarbejde.

»Der er ikke midler til dette formål inden for den nuværende budgetramme på Forebyggelses- og Seniorudvalgets område«, konstateres det i sagsfremstillingen.

Dermed skal pengene i givet fald hentes fra et andet område - eller indgå som et ønske i de kommende budgetforhandlinger for 2020-2023.

arrow Hospicechef: Nok hospicepladser
25. august 2019 kl. 07:37 Opdateret: kl. 15:19
arrow Hospiceafgørelse i næste måned
17. august 2019 kl. 08:43 Opdateret: kl. 11:40
arrow Korsør Hospice arbejder på »en begynderløsning«
02. august 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 17:14
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk