11. juli 2020
Slagelse Kommune har ingen planer om at opsige samarbejdet med udskældt opholdssted. Men man skærper opfølgningen på det personrelaterede tilsyn, lyder det nu som et politisk krav.
Slagelse Kommune har ingen planer om at opsige samarbejdet med udskældt opholdssted. Men man skærper opfølgningen på det personrelaterede tilsyn, lyder det nu som et politisk krav.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere kræver skærpet tilsyn efter klagestrøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere kræver skærpet tilsyn efter klagestrøm
Slagelse - 19. august 2019 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Opholdsstedet Holmegaardshuset i Fensmark, der atter kom under beskydning i juni, da ti familier stod frem med kras kritik af forholdene, er stadig et sted, hvortil Slagelse Kommune sender sine borgere.

arrow Læs også: Kommune overvejer brug af omstridt opholdssted

Kommunen har siden 2016 brugt 28,6 millioner kroner på 169 forskellige foranstaltninger, og ifølge børne- og ungedirektør Vini Lindhardt er der intet, der taler for - trods kritikken - at man bør opsige samarbejdet, hvilket man ellers gjorde omkring årsskiftet 2016, hvor opholdsstedet ligeledes blev kritiseret. Kort efter blev samarbejdet genoptaget, skal det siges.

- Vi er konstant opmærksomme på, om det er det rigtige sted, og vi forholder os til, at Socialtilsyn Øst har godkendt det, fortæller Vini Lindhardt.

Holmegaardshuset, der er til for akut anbringelse af børn, unge og familier, som har brug for vejledning og råd til at komme ad den rette sti i fremtiden - som samlet familie - har tidligere fået kritik for at pynte på sandheden i rapporter.

Kritikpunkterne, som også blev foldet ud i Sjællandske i 2016, tæller imidlertid også anklager om løgne, umyndiggørelse, manglende udviklingssamtaler og mål, beskeder i øst og vest fra personale og en generel manglende anerkendelse af, hvad man kan som forældre. Værst af alt føler flere familier, at det eneste mål, som stedet havde med deres ophold, var at få tvangsfjernet deres børn.

Den kritik preller dog af på forstander og ejer Gerda Bejder, som ikke kan følge røsterne.

Borgerne, som tidligere har klaget, helmer ikke. Flere er således gået til en bred palet af instanser, og senest har ombudsmanden modtaget flere klager over stedet og behandlingen.

- Vi er flere, der vil gå hele vejen, fortæller Lotte Pedersen, hvis barnebarn og dennes forældre er ganske forargede over deres ophold på stedet.

Kritikken, der også kommer fra flere familier med adresse i Slagelse-området, har fået særligt byrådspolitikere til at spærre øjnene op. Enhedslistens Thomas Clausen har via initiativsager haft Holmegaardshuset på dagsordenen ad flere omgange, og senest ved børne- og ungeudvalgsmødet for nylig besluttede man at skærpe det personrelaterede tilsyn på stedet. Altså med de borgere, som Slagelse Kommune den dag i dag stadig sender mod Fensmark.

- Der skal holdes øje med, at alt foregår ordentligt, mener udvalgsmedlem Stén Knuth (V), som sammen med sine udvalgskolleger opfordrer forvaltningen til en skærpet opfølgning på tilsynet med borgere, som kommunen sender til opholdsstedet. Indtil videre de næste seks måneder.

Venstre-politikeren mener desuden, at det bør få konsekvenser, hvis konklusionerne og de mere hyppige opfølgninger, der forventes, ikke lever op til forventningerne.

- Hvis der kommer flere klager, og det er berettiget, må kommunen afgøre, om samarbejdet skal opsiges. Det er det, vi drøfter, siger han.

Ifølge udvalgsmedlem Helle Blak (SF) har kommunen en forpligtelse.

- Det er ikke os som politikere, der bestemmer, hvor børn og familier skal anbringes. Men vi har et ansvar i forhold til de borgere, vi sender derned, præciserer hun.

arrow Familier raser over opholdssted
21. juni 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 19:05
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk