26. juni 2019
Fra venstre: Astrid Krag (S), Liselott Blixt (DF) og Jacob Jensen (V), der udgjorde politiker-panelet ved mødet. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre: Astrid Krag (S), Liselott Blixt (DF) og Jacob Jensen (V), der udgjorde politiker-panelet ved mødet. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehænderne og reform til debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehænderne og reform til debat
Slagelse - 23. januar 2019 kl. 08:28
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvordan får de ældre faste hjemmehjælpere, og hvor skal vi få penge til flere hænder i sundhedsvæsenet fra? Det var noget af det, som tilhørerne til Ældre Sagens møde om fremtidens ældrepleje på ZBC i Slagelse interesserede sig for, men debatten kom uundgåeligt til at koncentrere sig om regeringens udspil til en sundhedsreform med nedlæggelse af regionerne, oprettelse af lokale sundhedsfællesskaber og mere professionel styring af selve hospitalsvæsenet.

I panelet strittede Astrid Krag (S) imod reformen, mens Jacob Jensen (V) og Liselott Blixt (DF) talte for.

En tilhører mente også, at der var gode idéer i refomen men ville vide, hvor pengene skulle komme fra.

Liselott Blixt svarede, at der skal bruges de nødvendige penge men også mere smarte løsninger.

- Og vi bliver altså nødt til at kigge på de dér hænder. Vi må se på jobbet som social- og sundhedshjælper eller -assistent som et godt og ordentligt job. Det er blevet talt ned i så mange år, sagde hun.

Jacob Jensen:
- Vi skal også indrette vores arbejdsmarked for seniorer. Vi skal tilbyde noget mere fleksibelt og individuelt end for 25 år siden. Det er rigtigt, at der mangler hænder, men det er ikke altid penge alene, der gør det. Det er også gode idéer.

- I hele landet er der rigtig mange lokalt tilpassede løsninger, som ikke passer ind i et regneark. Man kan sagtens lave forbedringer under den nuværende struktur. Det kunne lugte af en skjult spareøvelse. Regeringen kan ikke redegøre for finansieringen, lød det fra Astrid Krag om reform-udspillet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk